Innovatieve L10 Schuifraam Revolutioneert Woonervaring

Foshan Meijia Deshang lanceert slimme, zelfreinigende schuifraam

De L10, een baanbrekende schuifraam van Foshan Meijia Deshang, belooft een revolutie in huiselijke intelligentie en comfort.

De L10 schuifraam is niet zomaar een raam; het is een toonbeeld van moderne technologie en design dat de manier waarop we interactie hebben met onze leefomgeving herdefinieert. Dit innovatieve product, geïnspireerd door de beperkingen van traditionele ramen en deuren, is ontworpen om gebruikers te voorzien van verbeterde ventilatie, belichting en andere kenmerken die men van een hedendaags raam mag verwachten.

Wat de L10 onderscheidt van traditionele schuiframen, is het gebruik van dimbaar glas, nano-coating en zelfreinigende technologieën. Gecombineerd met een slim huisbesturingssysteem, stelt het de gebruiker in staat om het raam te openen en sluiten, de transparantie aan te passen en automatiseringsscenario's in te stellen via een mobiele app of afstandsbediening. De vrij positioneerbare raamvleugels verhogen de gebruiksvriendelijkheid en dragen bij aan een verrijkte woonervaring.

De realisatie van de L10 maakt gebruik van een geavanceerd meer-punts vergrendelingsmechanisme. Het oppervlak is voorzien van een transparante geleidende film, PDLC-materiaal (Polymer Dispersed Liquid Crystal) en een beschermende laag, waardoor de glastransparantie elektronisch kan worden aangepast. De toegevoegde oxide nano-coating en fotokatalytische zelfreinigende laag zorgen voor uitstekende warmte-isolatie en UV-bescherming, en houden het raamoppervlak schoon en helder.

De technische specificaties van de L10 zijn indrukwekkend: een hoofdwanddikte van 2,0 mm, een glasconfiguratie van 5 mm + 20A + 5 mm, een glasventilatorlicht van 34 mm en een framegewichtstoename van 110 mm. Deze specificaties getuigen van de robuustheid en duurzaamheid van het ontwerp.

De interactie met de L10 is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Het dimbare glas is ingebed met een draadloos stroommodule, een op maat gemaakte app en een geïntegreerde controller. Via Bluetooth-verbinding of toegang tot een draadloos netwerk kan de gebruiker het raam op afstand bedienen. De L10 kan ook worden geïntegreerd in een slim thuisnetwerk en interageren met andere slimme huisapparaten, wat bijdraagt aan een intelligent thuisecosysteem.

De ontwikkeling van de L10 begon in maart 2022 in Foshan, China, en in mei 2023 werd het product op de markt gebracht. De onderliggende onderzoeksinspanningen waren gericht op het pad van intelligentie en interconnectiviteit binnen het huissysteem. De uitdagingen bij het ontwerp waren aanzienlijk, vooral het mogelijk maken van vrij positioneerbare ramen die stabiel blijven ondanks hun eigen gewicht en externe invloeden zoals wind.

De L10 heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Bouwmaterialen en Bouwcomponenten gewonnen in 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het is een erkenning voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhenshen Hu
Afbeeldingscredits: Zhenshen Hu
Projectteamleden: Kuang Bangqing
Projectnaam: L10
Projectklant: Foshan Meijia Deshang


L10 IMG #2
L10 IMG #3
L10 IMG #4
L10 IMG #5
L10 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp