Intelligente Innovatie: De Deur van de Toekomst

Ontwerper Xin Tong herdefinieert de entree met een slimme, modulaire deur

In een wereld waarin technologie en innovatie steeds meer samenkomen, stelt ontwerper Xin Tong een nieuwe definitie voor van wat een deur kan zijn. Met zijn 'Intelligente Innovatie' project, presenteert hij een slimme, modulaire deur die de manier waarop we onze huizen betreden en verlaten, kan veranderen.

De inspiratie voor dit project kwam uit de observatie dat de huidige deuren niet meer voldoen aan de behoeften van de moderne mens. In China, bijvoorbeeld, plaatsen veel gezinnen een schoenenkast met desinfectie- en deodorisatiefuncties buiten hun deur. Ze installeren ook beveiligingscamera's en andere slimme apparaten. Echter, het gebrek aan een gereserveerde stroominterface rond de deur maakt het beheer van deze apparaten lastig. Daarom heeft Xin Tong deze producten geïntegreerd en geüpdatet om de entree opnieuw te definiëren.

De 'Intelligente Innovatie' deur is niet zomaar een deur. Naast basisfuncties zoals vingerafdrukherkenning en een elektronische deurkijker, hanteert de deur het concept van modulaire integratie. In het deurframe en de deur zelf zijn uitbreidingsmodules en structuurinterfaces gereserveerd, waardoor verschillende functionele modules kunnen worden geïnstalleerd op basis van individuele behoeften.

De technologie achter deze slimme deur is gebaseerd op het Internet der Dingen, met het thuisnetwerk als draagvorm. Het neemt de thuisgateway als kern en vertrouwt op een uniform beheerplatform en bedrijfsplatform. De installatiegrootte van de deur is 2050mm x 960mm, wat voldoet aan de algemene maatstandaard en handig is voor vervanging en installatie.

De deur kan worden ontgrendeld met een vingerafdruk en wachtwoord. De vingerafdrukidentificatiemodule bevindt zich aan het hoofd van de handgreep. Na succesvolle vingerafdrukidentificatie, hoort men een toon en wordt de welkomstinterface op het scherm weergegeven om de deur te openen. De deur is uitgerust met een 8,4-inch scherm voor informatie weergave en wachtwoordinvoer. Wanneer de infraroodsensor van de deur detecteert dat iemand nadert, licht het scherm buiten de deur op om het vooraf ingestelde scherm weer te geven.

Deze innovatieve deur is ontworpen en ontwikkeld in de Prototype Innovatie Fabriek van Yantai International Design Town, China, tussen april en november 2021. Het project werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2022, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.

Met de 'Intelligente Innovatie' deur heeft Xin Tong een nieuwe standaard gezet voor wat een deur kan zijn. Het is een perfect voorbeeld van hoe technologie en innovatie kunnen samenkomen om ons dagelijks leven te verbeteren en te verrijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shandong Industrial Design Institute
Afbeeldingscredits: photographer Zhenmin Hao, Design Director,2021
Projectteamleden: Chief Designer: Xin Tong Design Director: Zhenmin Hao Member 1: Binghua Zheng Member 2: Huijie Li Member 3: Xiaohan Xie
Projectnaam: Intelligent Innovation
Projectklant: Shandong Industrial Design Institute


Intelligent Innovation IMG #2
Intelligent Innovation IMG #3
Intelligent Innovation IMG #4
Intelligent Innovation IMG #5
Intelligent Innovation IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp