Wave: De Natuur van Geluid Gevangen in een Luidspreker

Nio Life's bekroonde ontwerp combineert vorm en functie in een unieke Bluetooth-luidspreker

In een wereld waar technologie en design steeds meer samensmelten, presenteert Nio Life een innovatieve benadering van audioapparatuur. Hun nieuwste creatie, de Wave Bluetooth-luidspreker, is een perfect voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Geïnspireerd door de natuur van geluid, is de Wave een visueel dynamisch, regelmatig herhalend golfvormig ontwerp dat subtiel de vorm en functie van geluidsoverdracht combineert.

Wat de Wave Bluetooth-luidspreker onderscheidt van andere luidsprekers op de markt, is zijn vloeiende vorm, uitstekende geluidskwaliteit en uitstekende duurzaamheid. Het is ontworpen om de geluidsgolf in de lucht na te bootsen in de vorm van de stof en uiteindelijk terug te keren naar de essentie van het geluid. De dubbelzijdig geweven oppervlakte van de stof reflecteert verschillende licht- en schaduwveranderingen om het gevoel van beweging te vergroten. De hoogwaardige full-range luidspreker met sterke magnetische aandrijving gemaakt van NdFeB zorgt voor meeslepende audio-effecten. Dankzij de gegolfde vorm en het antislip stoffen oppervlak kan het product comfortabel in de hand worden gehouden.

De Wave-luidspreker is gemaakt met behulp van een 2-inch ring zeldzame-aarde NdFeB hoog-intensiteit magnetisch aangedreven full-frequentie luidspreker, ultra-dunne geanodiseerde aluminium vibratiekegel, en 58mm cirkelvormige passieve radiator. De geluidsdruk is tot 90dB, en de lage frequentie gaat tot 65Hz. Met een afmeting van 110*110*50mm, is de Wave compact en draagbaar, waardoor het een ideale metgezel is voor onderweg.

De bedieningsknoppen bevinden zich aan de bovenkant van het product en gebruikers kunnen verbinding maken met audioapparaten via Bluetooth. TWS pairing speaker is ook beschikbaar, wat zorgt voor rijke geluidslandschappen. De Wave-luidspreker is het resultaat van 11 maanden werk door het ontwerpteam van NIO Life, dat meer dan 10 verschillende ontwerpen heeft bedacht en herhaaldelijk heeft verfijnd om de geluidsgolven van de Wave beter te presenteren.

De grootste uitdaging in het ontwerpproces was het combineren van een organische vorm met een redelijke indeling van elektronische componenten. Maar het resultaat is een product dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en gebruiksvriendelijk. Het is geen verrassing dat de Wave Bluetooth-luidspreker de Bronzen A' Audio en Sound Equipment Design Award in 2022 heeft gewonnen, een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

De Wave Bluetooth-luidspreker van Nio Life is een prachtig voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een product te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk. Het is een bewijs van de innovatie en creativiteit die tegenwoordig in de technologie-industrie te vinden is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: NIO Life
Afbeeldingscredits: NIO Life
Projectteamleden: NIO Life
Projectnaam: Wave
Projectklant: NIO Life


Wave IMG #2
Wave IMG #3
Wave IMG #4
Wave IMG #5
Wave IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp