Volca: Een Modern en Krachtig Draadloos Luidsprekerontwerp

Een Innovatieve Creatie van Esmail Ghadrdani

Inleiding:

Volca is een uniek en eigentijds luidsprekerontwerp dat geïnspireerd is door de kracht van geluid. Dit draadloze luidsprekerontwerp, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Esmail Ghadrdani, combineert esthetiek, functionaliteit en geavanceerde technologie om een meeslepende geluidservaring te bieden. Met zijn opvallende vormgeving en slimme functies is Volca een ware blikvanger in elke ruimte.

Volca is ontworpen om de kracht van geluid te belichamen. De uitstulpingen op de behuizing en de groeven die erin zijn gecreëerd, roepen het gevoel op van een geluid dat zo krachtig is dat het de behuizing doet bewegen en groeven veroorzaakt. Het is alsof er een vulkaanuitbarsting plaatsvindt, waarbij de hoge kracht van het gesmolten materiaal ervoor zorgt dat de berg barst en het gesmolten materiaal uitbarst.

Belangrijke Kenmerken:

Volca is gebaseerd op slimme technologie en biedt een scala aan unieke functies. De behuizing is gemaakt van mat plastic en de knoppen zijn tastbaar, waardoor een aangename gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Het apparaat is uitgerust met zowel een USB- als Bluetooth-poort, waardoor het gebruikt kan worden als een draagbare luidspreker. Het kan eenvoudig worden verbonden met andere apparaten, zoals telefoons, via Bluetooth. Het opladen van dit product gebeurt via een kabel en 's nachts kan het licht van Volca worden gebruikt als tafellamp. Naast geluidskwaliteit is het creëren van een sterke emotionele band met de gebruiker een belangrijk kenmerk van dit product.

Technische Specificaties:

- Diameter: 220mm - Hoogte: 110mm - Draadloze draagbare luidspreker - Gesynchroniseerde modus

Gebruik en Interactie:

Volca stelt gebruikers in staat om via Bluetooth verbinding te maken met andere apparaten, zoals telefoons. De knoppen zijn aanraakgevoelig en het apparaat kan worden ingeschakeld door op de aan/uit-knop te tikken. Het apparaat heeft een USB-poort waardoor het gebruikt kan worden als een draagbare luidspreker. Aan de onderkant van het apparaat is een lamp geïnstalleerd die met een druk op de knop kan worden ingeschakeld en 's nachts als tafellamp kan worden gebruikt. De lamp is ontworpen in twee verschillende kleuren en elke keer dat de lichtknop wordt aangeraakt, verandert de kleur.

Ontwerpproces en Inspiratie:

Het ontwerpproces van Volca begon in mei 2021 in Esfarayen, Iran en werd in augustus 2021 voltooid. Voorafgaand aan het ontwerp werden uitgebreide onderzoeken uitgevoerd, waarbij informatie werd verzameld via internet, boeken en gebruikersinterviews. Het doel was om een aantrekkelijk en praktisch apparaat te ontwerpen dat gebaseerd is op geavanceerde technologie. Het creëren van een unieke vorm was een van de meest uitdagende aspecten van dit proces.

Awards en Erkenning:

Volca heeft de prestigieuze Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Audio en Geluidsapparatuur Ontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Volca wordt geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingscredits:

Esmail Ghadrdani

Volca is een baanbrekend luidsprekerontwerp dat de kracht van geluid op een unieke manier belichaamt. Met zijn opvallende vormgeving, slimme functies en hoogwaardige geluidskwaliteit is Volca een must-have voor liefhebbers van design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esmail Ghadrdani
Afbeeldingscredits: Esmail Ghadrdani
Projectteamleden: Esmail Ghadrdani
Projectnaam: Volca
Projectklant: Esmail Ghadrdani


Volca IMG #2
Volca IMG #3
Volca IMG #4
Volca IMG #5
Volca IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp