Revolutionaire Oraimo Obs300 Speaker: Een Nieuw Tijdperk in Draagbaar Geluid

Shenzhen Transsion Holdings Co. onthult futuristische, draagbare speaker met unieke esthetiek

In een wereld waar technologie en design samensmelten, introduceert Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited de Oraimo Obs300, een draagbare speaker die zowel in vorm als functie innoveert.

Geïnspireerd door de esthetiek van ruimtefuturisme, is de Oraimo Obs300 ontworpen om te lijken op een bevroren capsule. Dit product, gecombineerd met een verwisselbaar speakerrooster en een ontwerp voor stabiele plaatsing, is zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch. Met een diepgaand begrip van de luisterbehoeften van jonge gebruikers, heeft het ontwerpteam geëxperimenteerd met verschillende materialen en technieken en uiteindelijk deze onderscheidende kleine draagbare speaker gecreëerd.

De Oraimo Obs300 onderscheidt zich door zijn technologische esthetiek en comfortabele grip. Het compacte, afgeronde lichaam, een 3D-dynamische flowtextuur gebruikt in het rooster en de behuizing, een transparante schaal en een ademend licht, herdefiniëren de esthetiek voor speakers. De 3D-dynamische flowtextuur verhoogt de stootvastheid van het rooster, waardoor vervorming door ongelukken wordt voorkomen. Wanneer de speaker op een oppervlak wordt geplaatst, richt de schuine speaker het geluid dichter bij de oren, wat zorgt voor een superieure luisterervaring.

De speaker maakt gebruik van een precieze metaalverfspuittechniek, die een visueel effect creëert dat doet denken aan stromende vloeistof. Het ijzeren speakerrooster maakt gebruik van pons- en etsprocessen in combinatie met een uniek ontwerp om een dynamisch gevoel te geven. De elektrogeplateerde LED-strip voegt een gelaagd gevoel toe en verhoogt de mode-appeal. De 3D-textuur op de transparante schaal, samen met de siliconen USB-plug en steunen, zorgt voor een stabiele plaatsing van de speaker tijdens het opladen.

Een 45mm full-range driver en een passief basdiafragma in de vorm van een renbaan cirkel, gecombineerd met het zelfontwikkelde basversterkingsalgoritme, leiden tot realistischere geluiden met indrukwekkende bas. Een lichtring bestaande uit 12 LED-kralen ondersteunt rijke dynamische lichteffecten. Gebruikers kunnen hun eigen geluids- en lichteffecten aanpassen in de APP, waardoor ze op een meeslepende manier kunnen genieten van een audiovisueel feest. Daarnaast zorgen intuïtieve fysieke knoppen en indicatorlichten voor een eenvoudigere bediening.

De Oraimo Obs300, met de focus op esthetiek en gebruikerservaring, integreert technologische esthetiek met functionaliteit. Gebaseerd op de geometrische vorm, realiseert het product een visueel gelaagde metallic afwerking door vakmanschap, en maakt gebruik van een transparante schaal, een 3D-dynamische flowtextuur en dynamische lichteffecten, waarmee het een nieuw soort audioproducten pioniert. De akoestische technologie in combinatie met interactieontwerp biedt gebruikers een nieuwe zintuiglijke ervaring.

Dit product, ontworpen in oktober 2023 in Shenzhen en gelanceerd in mei 2024 in Afrika en Zuidoost-Azië, is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Audio- en Geluidsapparatuurontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Gewaardeerd om het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Afbeeldingscredits: SHENZHEN TRANSSION HOLDINGS CO., LIMITED
Projectteamleden: Nan Li Yenchiu Hsu Wenhsien Chiang
Projectnaam: Oraimo Obs300
Projectklant: Shenzhen Transsion Holdings Co., Limited


Oraimo Obs300 IMG #2
Oraimo Obs300 IMG #3
Oraimo Obs300 IMG #4
Oraimo Obs300 IMG #5
Oraimo Obs300 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp