Bcompact Hybrid: Een Innovatieve Ruimtebesparende Trap

Een Slimme Oplossing voor Compact Wonen

Als het gaat om het maximaliseren van de beschikbare ruimte in onze huizen, is de Bcompact Hybrid trap een revolutionaire oplossing. Deze zijwaarts inklapbare trap met bi-vouwende leuning en geïntegreerde veiligheidshek biedt een eenvoudige maar briljante upgrade van de traditionele trap.

Ontwerper Zev Peter Roman Bianchi, bekend van het merk Bcompact, heeft de Bcompact Hybrid trap ontworpen met als doel om compact wonen praktischer te maken. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen in de krappe appartementen van New York City, realiseerde hij zich de noodzaak om meubels en producten te creëren die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Het resultaat is een trap die zijwaarts inklapt en naadloos in de muur verdwijnt wanneer deze niet in gebruik is.

Wat de Bcompact Hybrid trap uniek maakt, is het gebruik van duurzaam geproduceerd bamboe. Het bamboe wordt op een milieuvriendelijke manier gekleurd om bij elk interieur te passen. Bovendien is elke trap op maat gemaakt, waardoor de montage en installatie een fluitje van een cent zijn.

De Bcompact Hybrid trap maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een efficiënt gebruik van materialen te garanderen. Door middel van CNC-snijtechnieken wordt duurzaam geteeld en geproduceerd bamboe plyboard gebruikt voor de treden en de stringers van de trap. Hierdoor wordt meer dan 90% van het materiaal gebruikt, met minimaal afval dat vervolgens wordt gerecycled voor andere producten. De trap is ook voorzien van speciaal ontworpen scharnieren die ervoor zorgen dat de trap volledig plat kan worden ingeklapt tot een dikte van slechts 40 mm.

De Bcompact Hybrid trap is verkrijgbaar in verschillende specificaties, variërend in hoogte van 1,2 m tot 3,7 m en in hoeken tussen 50 en 70 graden. Er zijn ook brede en smalle versies beschikbaar, zodat de trap aan elke situatie kan worden aangepast. Daarnaast is de trap uitgerust met een volledig automatische bi-vouwende leuning en een automatisch openend en sluitend veiligheidshek, waardoor de ruimte op het bovenste platform nooit onbeschermd blijft wanneer de trap is ingeklapt.

De Bcompact Hybrid trap is niet alleen een functioneel en ruimtebesparend ontwerp, maar ook een veiligheidsvoorziening. Het biedt een uitzonderlijke beveiliging door de toegang tot alternatieve verdiepingen te beperken.

Deze innovatieve trap is ontworpen in Sydney, Australië en wordt geproduceerd in zowel Australië als de Verenigde Staten voor wereldwijde distributie. Het ontwerp is internationaal gepatenteerd en heeft al verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Silver A' Design Award in de categorie Bouwmaterialen en Constructiecomponenten.

Met de Bcompact Hybrid trap kunnen we onze huizen efficiënter en slimmer inrichten, waarbij elke vierkante meter optimaal wordt benut. Het is een perfecte oplossing voor compact wonen en biedt een combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zev Bianchi
Afbeeldingscredits: Bcompact Trade Maked internationally
Projectteamleden: Zev Bianchi
Projectnaam: Bcompact Hybrids
Projectklant: Zev Bianchi


Bcompact Hybrids IMG #2
Bcompact Hybrids IMG #3
Bcompact Hybrids IMG #4
Bcompact Hybrids IMG #5
Bcompact Hybrids IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp