Maitreya Dharma: Een Prachtige Tempel in een Verlaten Mijn

Een Uniek Architectonisch Meesterwerk Ontworpen door Guanghai Cui

Inleiding:

De Maitreya Dharma, ontworpen door Guanghai Cui, is een buitengewoon architectonisch meesterwerk dat een verlaten mijn transformeert tot een prachtige tempel. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve technologieën is deze tempel een ware blikvanger geworden. Laten we eens kijken naar de inspiratie, kenmerken en technische specificaties van dit opmerkelijke project.

Ontwerper Guanghai Cui vond inspiratie in de vorm van een bloemknop en gebruikte de beperkingen van de verlaten mijn om een enkele, continue ruimte te creëren. Het ontwerp symboliseert het geloof in Maitreya, de bodhisattva van mededogen, die volgens de overtuigingen de volgelingen in de toekomst zal redden. Het project bevindt zich in het Xuedou Mountain Scenic Area in de Chinese provincie Zhejiang en beslaat een oppervlakte van maar liefst 144.997 vierkante meter.

Een opvallend kenmerk van de Maitreya Dharma is het glazen dak dat de enorme ruimte bedekt en de vorm heeft van een bloemknop. Dit dak symboliseert de toekomstige "Longhua Dharma Hall". In het midden van de ruimte is een verticaal structureel element geplaatst voor ventilatie, apparatuur en structurele doeleinden. Bovenop dit element bevinden zich prachtige groepsgebouwen in traditionele Chinese stijl.

De Maitreya Dharma heeft een totale bouwoppervlakte van 55.574,78 vierkante meter en een bouwdekking van 37.649,42 vierkante meter. Het project is voltooid in juni 2022 en bevindt zich in Ningbo, Zhejiang Province, China.

Het ontwerp van de Maitreya Dharma bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het gebruik van een oude mijnkuil als enorme ruimte vereiste het bedekken van de kuil om deze geschikt te maken voor boeddhistische diensten en bezoeken. De omliggende rotswand van de kuil werd versterkt en behouden om zoveel mogelijk de oorspronkelijke kenmerken te behouden. Dit creëerde een contrast tussen de moderne architectonische structuur en de authentieke natuurlijke omgeving, waardoor het boeddhistische concept van natuurbescherming en -behoud werd benadrukt.

De Maitreya Dharma is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een belangrijke boeddhistische culturele plek. Het zal dienen als het belangrijkste podium voor de Maitreya Cultural Festival, religieuze lezingen, conferenties, tentoonstellingen en culturele uitwisselingsactiviteiten met een groot publiek.

Met zijn unieke ontwerp, innovatieve technologieën en betekenisvolle symboliek is de Maitreya Dharma een ware blikvanger geworden. Het project is bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze erkenning benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit en innovatie van dit buitengewone ontwerp.

De Maitreya Dharma is een inspirerend voorbeeld van hoe architectuur en spiritualiteit samenkomen om een betekenisvolle ruimte te creëren. Het ontwerp van Guanghai Cui heeft de verlaten mijn nieuw leven ingeblazen en een plek gecreëerd waar mensen samenkomen om te mediteren, te bidden en te reflecteren. Het is een eerbetoon aan de rijke boeddhistische traditie en een symbool van hoop en compassie.

De Maitreya Dharma is een ware parel in de wereld van architectuur en een must-see voor liefhebbers van kunst, design en spiritualiteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GUANGHAI CUI
Afbeeldingscredits: GUANGHAI CUI
Projectteamleden: Guanghai Cui, Jing Li, Wenge Sheng, Xue Song, Jianying Tao Jin Tao, Zhilan Xu, Jing Wang, Kaikai Wu, Zixuan Yu Yansheng Liu, Yingjie Li, Zhigang Ma, Peixiang Liu, Fuli Liu Lei Zhang, Shaokai Jia, Xiaogang Cui, Lei Wang, Hongyan Guo
Projectnaam: Maitreya Dharma
Projectklant: GUANGHAI CUI


Maitreya Dharma IMG #2
Maitreya Dharma IMG #3
Maitreya Dharma IMG #4
Maitreya Dharma IMG #5
Maitreya Dharma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp