Dragon Pristine: Een Uniek Ontwerp voor een Kantoorruimte

Een Zen-geïnspireerde kantoorruimte ontworpen door Li-Min Wu

Inleiding

De Dragon Pristine is een kantoorruimte ontworpen door Li-Min Wu, die bekend staat om zijn innovatieve en unieke ontwerpen. Dit project is geïnspireerd op de Zen-stijl en biedt een comfortabele en rustige omgeving voor zowel klanten als medewerkers. Met een combinatie van verschillende materialen en een doordachte indeling is de Dragon Pristine een perfect voorbeeld van een kantoorruimte die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De Dragon Pristine is gelegen op de 8e verdieping en heeft een totale oppervlakte van 198 vierkante meter. De ruimte is oorspronkelijk open, maar Li-Min Wu heeft deze opgedeeld in twee delen: een woongedeelte voor klanten en een kantoorruimte voor medewerkers. Het woongedeelte omvat een zithoek, een theehoek, een vergaderruimte en een bar. De vergaderruimte is strategisch geplaatst tegenover de bar, zodat de ruimte kan worden aangepast aan het aantal aanwezigen. Aan de andere kant is het kantoor ontworpen in een open stijl, met halfhoge scheidingswanden om de privacy van individuele werkplekken te waarborgen.

De Dragon Pristine onderscheidt zich door het gebruik van verschillende materialen. Het ontwerpteam gelooft dat vertrouwen ontstaat door wat je met je eigen ogen ziet, daarom zijn er veel materialen met textuur gebruikt in de ruimte, zoals travertijn, Guanyin-steen en massief hout. Deze natuurlijke materialen hebben unieke kenmerken die van dichtbij kunnen worden gewaardeerd. Om een visueel evenwicht te creëren in de ruimte met meerdere elementen, heeft het ontwerpteam planten en lichte materialen gebruikt. Het resultaat is een perfecte combinatie van materialen die een gezellige indruk creëren.

De bouwmaterialen die zijn gebruikt in de Dragon Pristine zijn zorgvuldig geselecteerd. In het woongedeelte is er bruine travertijn aan de muur, grijze Guanyin-steen op de vloer bij de ingang, gelakt massief houten vloeren, op maat gemaakte walnootstoelen bij de ingang, fineerhout voor de kasten, lichtgekleurde culturele tegels, wit marmer en glas voor de bar, en nog veel meer. Het kantoor heeft een donkerblauw Bolon-tapijt, rode en gele latexverf en massief houten laminaatkasten.

De Dragon Pristine is niet zomaar een standaard kantoorruimte, maar biedt een comfortabele en huiselijke sfeer voor klanten. Bij binnenkomst wordt de Zen-stijl direct zichtbaar. De inrichting, muren en hoeken zijn allemaal van hout, wat zorgt voor een kalme en ontspannen sfeer. Voor medewerkers biedt het kantoor een rustige werkomgeving, omdat de vloer verhoogd is en de deur de openbare ruimtes afdekt. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op hun werk en creativiteit.

Het Dragon Pristine-project werd in september 2022 voltooid en is het resultaat van zorgvuldig onderzoek en planning. Het ontwerpteam heeft gestreefd naar een maximale expressie van de materialen en heeft daarbij functionaliteit en esthetiek in balans gebracht. Het resultaat is een kantoorruimte die niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk en comfortabel.

De Dragon Pristine heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van de Dragon Pristine en de bijdrage ervan aan de verbetering van de levenskwaliteit.

Met de Dragon Pristine heeft Li-Min Wu een unieke en inspirerende kantoorruimte gecreëerd. Het ontwerp combineert functionaliteit en esthetiek op een harmonieuze manier en biedt zowel klanten als medewerkers een comfortabele en rustige omgeving. De Dragon Pristine is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in kantoorontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LI- MIN WU
Afbeeldingscredits: Dragon Design
Projectteamleden: LI-MIN WU
Projectnaam: Dragon Pristine
Projectklant: LI- MIN WU


Dragon Pristine IMG #2
Dragon Pristine IMG #3
Dragon Pristine IMG #4
Dragon Pristine IMG #5
Dragon Pristine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp