Sydney Dental Boutique: Een Revolutie in Tandartspraktijk Design

Ontwerper Antry Lau creëert een patiëntgerichte ervaring

In de Sydney Dental Boutique is een nieuwe standaard gezet voor het ontwerp van tandartspraktijken, waarbij patiëntcomfort en duurzaamheid centraal staan.

Antry Lau heeft met Sydney Dental Boutique een nieuwe dimensie toegevoegd aan het interieur van tandartspraktijken. Door af te stappen van het conventionele klinische gevoel, is er een ruimte gecreëerd die zowel comfort als ontspanning bevordert. De inspiratie is gehaald uit moderne architectuurtrends en patiëntgerichte ontwerpprincipes, waarbij grondig onderzoek naar materialen, ruimtelijke planning en duurzaamheid de leidraad vormde. Het resultaat is een esthetisch aangename omgeving die functionaliteit en patiëntervaring vooropstelt.

De unieke eigenschappen van Sydney Dental Boutique zijn terug te vinden in de harmonieuze combinatie van moderne elegantie en functionaliteit. De praktijk onderscheidt zich door het gebruik van zachte lijnen, rijke texturen en natuurlijke materialen. De ruimtelijke indeling is geoptimaliseerd voor functionaliteit, terwijl duurzaamheidsprincipes diep zijn geïntegreerd, wat bijdraagt aan een verrijkte patiëntervaring. Dit project markeert een verschuiving in interieurontwerp voor tandartspraktijken, waarbij traditionele formats zijn omgevormd tot warme, uitnodigende en onderling verbonden ruimtes.

De realisatie van Sydney Dental Boutique is een samensmelting van geavanceerde productietechnologieën en nauwgezette ontwerpmethodologieën. Met behulp van CAD-software voor precieze ruimtelijke planning en 3D-modellering is de efficiëntie van de indeling geoptimaliseerd. Er is gekozen voor duurzame materialen zoals gerecycled hout en verf met een laag gehalte aan vluchtige organische stoffen, met het oog op milieubewustzijn. Door iteratieve prototyping is de functionaliteit en ergonomisch comfort gewaarborgd.

De technische specificaties van het ontwerp omvatten onder andere een ontvangstbalie met een kenmerkende wand van Sculptform clip-on bekleding in geanodiseerd licht brons, en vloertegels van Signorino Rome lithos Stone in de afmeting 600 x 600. De afwerking van de plafonds en muren met gepolijst pleisterwerk draagt bij aan de luxe uitstraling van de praktijk.

De interactie met de Dental Boutique is eenvoudig: patiënten betreden de receptie waar ze worden verwelkomd door een warme sfeer, gecreëerd door zorgvuldig geselecteerde materialen, meubels en decoraties. Natuurlijk licht stroomt rijkelijk binnen, wat de ervaring versterkt. Dit ontwerp geeft prioriteit aan patiëntcomfort en welzijn, wat zorgt voor een positieve tandartservaring voor iedereen.

Het project aan 1 Castlereagh Street in Sydney is voltooid op 31 januari 2023. Het onderzoek voor Sydney Dental Boutique omvatte enquêtes, interviews en observaties om de behoeften in een tandartspraktijk te begrijpen. De resultaten benadrukten het belang van comfort, natuurlijk licht en een uitnodigende ambiance. Deze inzichten hebben het ontwerpproces geïnformeerd, ervoor zorgend dat het de welzijn van patiënten vooropstelde en een nieuwe standaard zette voor patiëntgericht ontwerp in de industrie.

Het balanceren van innovatie met praktische bruikbaarheid was een uitdaging, waarbij het nodig was om af te wijken van traditioneel kliniekontwerp en tegelijkertijd functionaliteit en comfort te waarborgen. Het overwinnen van obstakels, waaronder historische percepties en wettelijke regelgevingen, betrof het zoeken naar duurzame materialen en het integreren van geavanceerde technologie. Zorgvuldige overweging van sociale perspectieven, wettelijke vereisten en vooruitgang in ontwerptechnologie maakte het mogelijk om een harmonieuze balans tussen esthetiek en functionaliteit te bereiken.

De Sydney Dental Boutique is een meesterlijke samensmelting van moderne elegantie en functionaliteit, waarbij strategisch gebruik is gemaakt van zachte lijnen, rijke texturen en natuurlijke materialen. Zorgvuldige ruimtelijke planning verhoogt de functionaliteit, terwijl duurzaamheidsprincipes de patiëntervaring verrijken, aangevuld met overvloedig natuurlijk licht dankzij uitgebreide beglazing. Dit project belichaamt een transformatieve verschuiving in het interieurontwerp van tandartspraktijken, waarbij starre, gecompartimenteerde ruimtes zijn geëvolueerd tot uitnodigende, onderling verbonden omgevingen die vloeiendheid en warmte uitstralen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antry Lau
Afbeeldingscredits: Primary Image #1: Photographer, Sebastian Mrugalski, Sydney Dental Boutuqie Hero Shot, 2023 Optional Image #1: Photographer, Sebastian Mrugalski, Sydney Dental Boutuqie, 2023 Optional Image #2: Photographer, Sebastian Mrugalski, Sydney Dental Boutuqie, 2023 Optional Image #3: Photographer, Sebastian Mrugalski, Sydney Dental Boutuqie, 2023 Optional Image #4: Photographer, Sebastian Mrugalski, Sydney Dental Boutuqie, 2023
Projectteamleden: Antry Lau, Director/ Lead Designer
Projectnaam: Sydney Dental Boutique
Projectklant: Dental Boutique


Sydney Dental Boutique IMG #2
Sydney Dental Boutique IMG #3
Sydney Dental Boutique IMG #4
Sydney Dental Boutique IMG #5
Sydney Dental Boutique IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp