Nanxing Yanlord 185A: Een Oase van Rust en Inspiratie

Een Uniek Showappartement dat Kunst en Lifestyle Combineert

Vind je comfort en inspiratie in het Nanxing Yanlord 185A showappartement. Dit unieke ontwerp, gecreëerd door het MDO-team, is geïnspireerd door het concept van "thuis" als een helende ruimte en bevorderaar van een ontspannen en inspirerende levensstijl. Het is een plek waar families hun comfortabele toevlucht kunnen vinden van de dagelijkse stress.

Het Yanlord Nanxing showappartement biedt een nieuwe, moderne levensstijl voor jonge Chinezen. Kunst wordt steeds belangrijker voor welgestelde Chinese families, omdat het hectische werkritme hen dwingt om inspiratie en regeneratie binnen de muren van hun huis te zoeken. Het interieurontwerp richt zich op de kleinste rituelen van het dagelijks leven en probeert hun schoonheid te versterken, terwijl kunstwerken de stijl en het karakter van de ruimtes bepalen.

De realisatie van dit ontwerp vereist nauwe samenwerking tussen ontwerpers, klanten en gespecialiseerde vakmensen. Elk detail is verfijnd om de expertise van de gespecialiseerde fabrikanten en de schoonheid van elk materiaal te benadrukken. Er wordt veel aandacht besteed aan elk gewricht, vooral waar verschillende materialen samenkomen. Licht en schaduw worden op millimeterschaal gebruikt om diepte aan de ruimte te geven.

Het Nanxing Yanlord showappartement onthult zichzelf geleidelijk aan de gebruikers, als een oude wijnvat. De natuurlijke houttint van de kasten bij de ingang verwelkomt je met een warm gevoel terwijl je je jas en schoenen uittrekt. Het appartement onthult zich rustig aan de open woonkamer met het prachtige grote raam naar buiten en de westerse eetkamer. Elke kamer gebruikt verschillende materialen en kleurenpaletten om verschillende gevoelens op te roepen en de functionaliteit subtiel te bevorderen.

Met een oppervlakte van 185 vierkante meter op één verdieping, gelegen in Hangzhou, in de buurt van de rivier de Qian Tang, biedt deze woning een prachtig en rustig landschap.

Het Nanxing Yanlord 185A showappartement is niet alleen een esthetisch hoogstandje, maar ook een plek waar betekenisvolle momenten worden gecreëerd. Het ontwerp is gebaseerd op jarenlang onderzoek en experimenten, waarbij constant wordt getest hoe geometrie, materialen en licht interageren met ons onderbewustzijn.

Een van de uitdagingen bij dit project was het creëren van een ruimte die door een groot aantal mensen kan worden gewaardeerd. Het doel was om een ontwerp te maken dat de schoonheid van een nieuwe levensstijl laat zien, zodat een breed publiek zichzelf kan voorstellen in het appartement. Het succes van het project hangt niet alleen af van de schoonheid van het ontwerp, maar ook van de universele boodschap die het uitdraagt binnen de Hangzhou-cultuur en -samenleving.

Het Nanxing showappartement is bedoeld als een model voor een nieuwe, moderne levensstijl in China. Het biedt een kalme toevluchtsoord van het dagelijkse stressvolle leven, comfort en talloze momenten van intimiteit en familiebijeenkomsten.

Fotografie door Zhu Laoshi 朱老师

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp combineert best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Justin Bridgland, Jaycee Chui
Afbeeldingscredits: Photography by Zhu Laoshi 朱老师
Projectteamleden: Jaycee Chui Justin Bridgland Chang Di Binna Tong Calla Wei
Projectnaam: Nanxing Yanlord
Projectklant: Justin Bridgland, Jaycee Chui


Nanxing Yanlord IMG #2
Nanxing Yanlord IMG #3
Nanxing Yanlord IMG #4
Nanxing Yanlord IMG #5
Nanxing Yanlord IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp