Sweet Interstellar: Een Hemels Zoet Ontwerp

Ontwerper Feng Peng combineert de mysterie van het heelal met de zoetheid van taart

De Sweet Interstellar, een innovatief ontwerp van Feng Peng, brengt de oneindigheid van de ruimte en de verleidelijkheid van taart samen in een unieke taartenwinkel. Het ontwerp, dat de Silver A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 won, is een viering van verjaardagen, sterrenbeelden en de zoete geneugten van het leven.

De inspiratie voor het ontwerp is afkomstig van de verbinding tussen onze geboortedatum en de bijbehorende sterrenbeelden. Deze hemelse geheimen, zo gelooft Feng Peng, bepalen ons karakter en lot. Het idee was om de verjaardag, een dag vol ceremonie, te verrijken met een taart die de zoetheid van de viering en de mysterie van het heelal combineert.

Wat de Sweet Interstellar onderscheidt, is de integratie van het interstellaire thema met de functie van een taartenwinkel. Het middelpunt van de winkel is een grote, stervormige taartvitrine. De muren en hoofdvormen in de winkel zijn gemaakt van een nieuw soort aangestampte aardemateriaal, dat waterdicht is, bestand tegen weken en de textuur van natuurlijke grond presenteert. Dit materiaal is rood gekleurd om de planeetgrond en de textuur van de taart uit te drukken. Het plafond is gemaakt van speciaal gematteerd spiegelroestvrij staal, waardoor de hele ruimte een gelaagde en fantasierijke uitstraling krijgt.

De interactie in de winkel is ook zorgvuldig ontworpen. De taartvitrine is het kerngebied van de winkel. De bediende introduceert honderden taartstijlen aan de gasten langs de satellietring van de enorme planeet. Achter de planeet bevindt zich de sterrenbeeldgang, waar gasten hun zitplaats kunnen vinden en dessert kunnen proeven met hun beste vriend. Binnenin de planeet is een bolvormig podium, met de taart van het gelukskind van de dag in het midden, en verspreide lage platforms en zitplaatsen tegenover, waar gasten een verjaardagsfeestje kunnen plannen.

Het project begon in oktober 2021 in Jiaxing en werd daar in augustus 2022 voltooid. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp richtte zich op het creëren van een ruimte die zowel de vreugde van verjaardagen als de mysterie van het heelal weerspiegelt. De uitdagingen waren onder meer het weerspiegelen van de sfeer van de verjaardagstaart en het creëren van een ervaring die verschilt van andere merken, ondanks de beperkte ruimte.

De Sweet Interstellar is een uniek ontwerp dat de grenzen van interieurontwerp en retailervaring verlegt. Het is een viering van de zoetheid van het leven en de mysterie van het heelal, samengebracht in een ruimte die zowel dromerig als hartverwarmend is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Feng Peng
Afbeeldingscredits: Main Image: Photographer GRASP FOTO, Sweet interstellar, 2022. Image #1: Photographer GRASP FOTO, Sweet interstellar, 2022. Image #2: Photographer GRASP FOTO, Sweet interstellar, 2022. Image #3: Photographer GRASP FOTO, Sweet interstellar, 2022. Image #4: Photographer GRASP FOTO, Sweet interstellar, 2022.
Projectteamleden: Feng Peng
Projectnaam: Sweet Interstellar
Projectklant: Feng Peng


Sweet Interstellar IMG #2
Sweet Interstellar IMG #3
Sweet Interstellar IMG #4
Sweet Interstellar IMG #5
Sweet Interstellar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp