Whale Rider Architecture presenteert het Suzhou Drainage Museum

Een duik in de wereld van afvalwaterbehandeling

Een uniek museum dat de wetenschap van afvalwaterbehandeling tot leven brengt door middel van een meeslepende, interactieve ervaring, ontworpen door Whale Rider Architecture.

Geïnspireerd door de vorm en functionaliteit van onderzeeërs, heeft het ontwerpteam van Whale Rider Architecture een unieke ruimte gecreëerd die wetenschappelijke kennis en activiteiten combineert. Door gebruik te maken van pijpelementen die vaak worden gezien in afvalwaterbehandeling, is een meeslepende ruimte gecreëerd waar bezoekers van alle leeftijden kunnen leren over milieubescherming.

Het Suzhou Drainage Museum, gelegen nabij de Shihu-brug in Suzhou, Jiangsu Province, is een unieke combinatie van moderne behandelingsapparatuur en elementen van cockpits, patrijspoorten en pijpen. Door middel van een logische bewegingslijn wordt het volledige proces van afvalwaterbehandeling op een geestige en progressieve manier weergegeven. Het museum maakt gebruik van diverse moderne multimedia-apparaten om de educatieve modi te verrijken en een sterke zintuiglijke ervaring van vreugde, technologie en ritueel te creëren.

De materialen die voor dit project zijn gebruikt, zijn voornamelijk milieuvriendelijk. Hun texturen, kleuren en korrels creëren een eenvoudig visueel effect en zetten een zeer moderne toon. De materiaalkeuze versterkt de ontspannen en vreugdevolle sfeer en brengt, nog belangrijker, het concept van duurzame ontwikkeling in de praktijk. Dit resoneert met de positionering van het project als een wetenschapsmuseum dat kennis over afvalwaterbehandeling en ecologische milieubescherming populariseert.

De uitdaging voor het ontwerpteam was om de weerstand van het publiek tegen het stereotype van traditionele wetenschapsmusea te overwinnen. Om dit probleem aan te pakken, biedt het project wetenschappelijke en vreugdevolle ervaringen voor bezoekers, en motiveert hen om te verkennen via meeslepende multisensorische interactie en hands-on activiteiten. De gereinigde waterpoel buiten is ontworpen als de realistische presentatie van harmonieuze ecologie, waardoor de academische reis naar het echte leven wordt gekanaliseerd.

Deze unieke benadering van het ontwerp heeft Whale Rider Architecture een Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 opgeleverd. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WhaleRider Architecture
Afbeeldingscredits: WhaleRider Architecture
Projectteamleden: Bifeng Li Wenjing Lu Kaili Hu Dalian Liu Chao Shi Yubao Fan Yuan Sun Han Zhang
Projectnaam: Suzhou Drainage Museum
Projectklant: WhaleRider Architecture


Suzhou Drainage Museum IMG #2
Suzhou Drainage Museum IMG #3
Suzhou Drainage Museum IMG #4
Suzhou Drainage Museum IMG #5
Suzhou Drainage Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp