Wonderland is meer dan zomaar een leercentrum. Het is een plek waar kinderen intellectueel, creatief, emotioneel, sociaal en fysiek kunnen groeien door middel van technologieonderwijs. De ontwerpelementen die groei bevorderen, zijn geïntegreerd in het hele ontwerp, waaronder de levensboom, privé boomhutten, samenwerkende savanne en klimheuvels. De keuze van materialen en accentverlichting weerspiegelt ook natuurlijke groei-elementen. Het centrum omvat verschillende gebieden om alle leerlingen met diverse achtergronden en persoonlijkheden te verwelkomen.
Wat Wonderland onderscheidt van andere ontwerpen, is de hands-on, buitenschoolse, educatieve mogelijkheden die het biedt aan schoolgaande kinderen. Het conceptontwerp voor de Wonder Café-ruimte bevat een levensboom voor een gratis boekdeelprogramma en een computerbar waar studenten apparaten kunnen lenen als ze die niet hebben. Twee verschillende sferen van comfort en inclusie zijn gepland aan weerszijden van een diagonale as door de ruimte, waardoor een diversiteit aan leerlingen kan werken, socialiseren, creëren of leren.
De conceptuele weergave voor het Wonderland Experiential Learning Center is gemodelleerd in SketchUp en gerenderd met Enscape. Plan-diagrammen werden geëxporteerd vanuit Sketchup en voltooid met Illustrator. Video's en interactieve 360 panorama-wandelingen werden ook gemaakt voor de klant om te bekijken op het scherm en in meeslepende VR-headsets. De voorgestelde aangepaste levensboom is ontworpen voor eenvoudige fabricage met een CNC-router en lasergesneden "W" gevormde houten scherminzetstukken.
De conceptuele ontwerpen waren gebaseerd op de typische grootte en structuur van een middelbare schoolgymzaal (ongeveer 25,5m x 30m x 5m tot de onderkant van het structurele dek) omdat de klant in onderhandeling was met een schoolbestuur om een oude middelbare school te herbestemmen voor Wonderland. De visualisatie bood ideeën om het bestuur te helpen zien hoe de bestaande gymzaal kon worden herbestemd voor het Wonderland Kids Café en aangrenzende kamers konden worden gebruikt voor gespecialiseerde technologie-instructie.
De ontwerper heeft uitgebreid literatuuronderzoek gedaan naar pedagogie, leerstijlen, vroegschoolse educatie en leeromgevingen, wat is verwerkt in het hoofdidee voor flexibiliteit, diverse instellingen en gedefinieerde gebieden in de ruimte. Een van de uitdagingen was dat de visualisatie in een zeer korte tijd (2 weken) moest worden voltooid. Als voorstel moest het ontwerp parameters gebruiken voor het gewenste gebouw, maar flexibel genoeg zijn om in elke ruimte te worden aangepast.
Wonderland is een bewijs van de creatieve vindingrijkheid en ervaring die worden gewaardeerd in de Bronzen A' Design Award. Het ontwerp belichaamt de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, toont sterke technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.
Projectontwerpers: Barbara Young
Afbeeldingscredits: Barbara Young
Projectteamleden: Tong J Kim
Laura Bittner
Projectnaam: Wonderland
Projectklant: Barbara Young