Envisioning Beyond Legacy: Een Interactieve Reis door de Ontwikkeling van Hong Kong

Een multimedia tentoonstelling van Oval Design Ltd. die de vooruitgang van Hong Kong viert en de toekomstige ontwikkelingsrichtingen belicht

Envisioning Beyond Legacy is een unieke tentoonstelling die de bezoekers meeneemt op een interactieve reis door de ontwikkeling van Hong Kong in de afgelopen 25 jaar. De tentoonstelling, ontworpen door Oval Design Ltd., maakt gebruik van multimedia en interactieve installaties om een meeslepende ervaring te bieden en de bezoekers aan te moedigen om zelf informatie te verkennen.

Oval Design Ltd. heeft de tentoonstelling ontworpen met het doel om bezoekers te inspireren en hen te laten zien hoe de Speciale Administratieve Regio Hong Kong (HKSAR) van kracht naar kracht is gegaan na het vieren van haar 25-jarig bestaan. In plaats van een conventionele tentoonstelling waar bezoekers passief naar beschrijvingen kijken, heeft het team gewerkt aan het maximaliseren van de interactie tussen de exposities en de bezoekers voor een diepere betrokkenheid.

Wat Envisioning Beyond Legacy onderscheidt van andere tentoonstellingen, is de manier waarop het de planning en infrastructuurprestaties van Hong Kong over de laatste 25 jaar, evenals de toekomstige ontwikkelingsrichtingen, presenteert. Interactieve installaties en spellen worden veelvuldig gebruikt om zelfverkenning van informatie door het publiek op eigen initiatief te stimuleren en een meeslepende bezoekervaring te bieden. Bovendien creëert het inclusieve ontwerp een barrièrevrije omgeving voor iedereen in de gemeenschap.

De tentoonstelling maakt gebruik van een proactieve ontwerpbenadering om bezoekers te stimuleren om te verkennen en deel te nemen tijdens hun bezoek. Wanneer bezoekers rondlopen op een gigantische HK-kaart op een LED-vloer met bewegingssensoren, leidt een kompas hen naar de dichtstbijzijnde plek en activeert een pop-up informatiebox op de LED-muur, die een duidelijker geografisch blauwdruk biedt om de koppeling en synergie van alle projecten te begrijpen.

De tentoonstelling is verdeeld in drie afzonderlijke ruimtes van respectievelijk 180 m², 104 m² en 36 m². Het ontwerpteam van Oval Design Ltd., bestaande uit creatief directeur Dennis Wong, ontwerpdirecteur Dominic Kam en ontwerpers Vic Chan, Liam Ho en Thera Ng, hebben nauw samengewerkt om deze unieke tentoonstelling tot stand te brengen.

Envisioning Beyond Legacy is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen. Deze erkenning bevestigt de inzet van Oval Design Ltd. voor het creëren van unieke en boeiende tentoonstellingservaringen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oval Design Limited
Afbeeldingscredits: Oval Design Limited
Projectteamleden: Creative Director: Dennis Wong Design Director: Dominic Kam Designer: Vic Chan, Liam Ho, Thera Ng Project Management: Frankie Fung, Tiffany Lau Multimedia Designer: Kong Hui, Jack Ho, Cheng Chun Fai
Projectnaam: Envisioning Beyond Legacy
Projectklant: Oval Design Limited


Envisioning Beyond Legacy IMG #2
Envisioning Beyond Legacy IMG #3
Envisioning Beyond Legacy IMG #4
Envisioning Beyond Legacy IMG #5
Envisioning Beyond Legacy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp