Digi Wave: Een Moderne en Milieuvriendelijke Kustwoning

Een Unieke Residentie Ontworpen door Pei Yun Wu

Inleiding

De Digi Wave, ontworpen door Pei Yun Wu, is een prachtige residentie die de schoonheid van de kust weerspiegelt. Geïnspireerd door de getijdegolven van de oceaan, integreert dit ontwerp op slimme wijze golfachtige elementen en elegante booglijnen in kleur, bewegende lijnen, opslag en materiaaldetails. Met een doordachte indeling, wetenschappelijke entertainment, interactieve verlichting en groene decoratie, belichaamt de Digi Wave op prachtige wijze de moderne luxe en milieuvriendelijke levensstijl van de nieuwe generatie kustvakanties.

De Digi Wave onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. De entree is ontworpen met behulp van de arc craft van verguld titanium, waardoor de balken en kolommen slim verborgen worden en de bewegingslijnen soepel en tactvol worden geleid. Daarnaast wordt het gebruik van materialen en lichtstroken benut om een ruimtelijk gevoel te creëren.

Om een sfeer van een strandfeest en feestelijke bijeenkomsten te creëren, is de eetruimte verplaatst naar het Franse raam, met een prachtig natuurlijk uitzicht op zee. Het interieurontwerp van de Digi Wave omvat ook meubels geïnspireerd op een DJ-console en de vorm van een scheepscabinedeur, die perfect aansluiten bij de visuele focus van de kust.

De Digi Wave is een 320 vierkante meter groot huis. De oorspronkelijke eetruimte, die zich in het midden van de kamer bevond, is omgetoverd tot een DJ-console geïnspireerd op havens en schepen. Met de stroming en het ritme van de binnenmuziek flikkeren en veranderen ook de lichten. De ingang van de secundaire slaapkamer is ontworpen in de vorm van een cabinedeur, die perfect past bij het uitzicht op zee aan beide zijden van de slaapkamer en zorgt voor een ontspannen sfeer in het dagelijks leven.

De Digi Wave is ontworpen met het oog op functionaliteit en gebruiksgemak. De opslagruimte bij de entree is verplaatst van het keukengedeelte naar de entree, zodat de grote opslagfunctie direct en effectief kan worden gebruikt bij het betreden of verlaten van de woning, wat ook voldoet aan de behoeften op het gebied van volksgezondheid in het tijdperk van de epidemie.

Dit project begon in 2020 en werd in juni 2021 voltooid in Taiwan. Het ontwerp van de Digi Wave is gebaseerd op grondig onderzoek en aandacht voor detail. De boogvorm in de hoofdslaapkamer volgt de richting van de bewegingslijn in de entree. Het plafond is voorzien van een boogvorm die het speciale ontwerp als thema benadrukt, terwijl de kleedkamer is verdeeld om het slaapgedeelte een comfortabele vierkante ruimte te geven. Het gebruik van donker houtfineer, marmeren stenen en elementen zoals indigo stof en titaniumlijnen creëert een modieuze en verfijnde sfeer.

De Digi Wave heeft enkele uitdagingen overwonnen om het gewenste ontwerp te realiseren. De verplaatsing van de eetruimte naar het Franse raam om het uitzicht op zee te maximaliseren en de transformatie van de oorspronkelijke eetruimte in een DJ-console waren enkele van de creatieve en technische uitdagingen waar het ontwerpteam mee te maken kreeg.

De Digi Wave is een ware blikvanger en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De Digi Wave is een perfect voorbeeld van een moderne en milieuvriendelijke kustwoning. Met zijn unieke ontwerp, slimme indeling en aandacht voor detail, biedt het een luxueuze en comfortabele leefomgeving voor de nieuwe generatie kustvakanties.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu Pei Yun
Afbeeldingscredits: Wu Pei Yun
Projectteamleden: Wu Pei Yun
Projectnaam: Digi Wave
Projectklant: Wu Pei Yun


Digi Wave IMG #2
Digi Wave IMG #3
Digi Wave IMG #4
Digi Wave IMG #5
Digi Wave IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp