Yinno Unico: Een Geometrisch Meesterwerk in Hangzhou

Een Boutique Winkel Ontworpen door Linping Chen

Inleiding

De Yinno Unico boutique winkel in Hangzhou, China, is een ware viering van geometrische esthetiek en innovatief design. Ontworpen door de getalenteerde ontwerper Linping Chen, is deze winkel een meesterwerk dat de grenzen van traditioneel winkelontwerp verlegt. Met zijn unieke eigenschappen en inspirerende ruimtes biedt Yinno Unico een onvergetelijke winkelervaring voor zijn klanten.

Geometrie is de kern van het ontwerp van Yinno Unico. Chen en zijn team hebben zich laten inspireren door de schoonheid en orde die geometrische vormen met zich meebrengen. Door te spelen met driehoeken en rechthoeken hebben ze een multidimensionale ruimte gecreëerd die een romantische uitdrukking is van de oneindigheid van de goddelijke geometrie. Deze geometrische esthetiek weerspiegelt niet alleen het respect van de mens voor de natuur, maar ook de drang naar verkenning van het universum.

De unieke eigenschappen van Yinno Unico zijn direct zichtbaar bij het betreden van de winkel. De trap, als brug tussen de begane grond en de eerste verdieping, is ontworpen om consumenten op een intrigerende manier naar boven te leiden. Met rigoureuze proporties en geometrische vormen wordt de trap stap voor stap vergroot vanuit verschillende perspectieven, waardoor een verticaal, intens en visueel focuspunt ontstaat. Deze trap creëert niet alleen een ritmische esthetiek, maar dient ook als gids voor de klanten.

Om de levensduur van de ruimte te verlengen en de bouwkosten effectief te beheersen, heeft het ontwerpteam van Yinno Unico gekozen voor slijtvast en naadloos microcement. Dit materiaal bootst de textuur van Pentelische marmer na, dat veel werd gebruikt in de oude Griekse tempels. Door deze keuze wordt niet alleen de duurzaamheid van de ruimte verbeterd, maar wordt ook een tijdloze en elegante sfeer gecreëerd.

De interactie tussen de klanten en de ruimte van Yinno Unico is een essentieel onderdeel van het ontwerp. In plaats van de functionele gebieden in de winkel bewust te scheiden, heeft het ontwerpteam verschillende geometrische vormen gebruikt om de functies zoals display, paskamers en opslagruimte te vervullen. De symmetrische assen op horizontaal en verticaal niveau en de trap aan het einde van de ruimte tonen de esthetiek van geometrie en orde. Dit creëert een meeslepende ervaring voor de klanten en roept emoties op.

Yinno Unico is gevestigd in Hangzhou, China, en het project duurde van 31 augustus 2021 tot 9 mei 2022. Het ontwerp van deze boutique winkel is een gedurfde stap buiten de conventionele grenzen van commerciële ruimtes. Het uitdagen van de traditionele stijl en het creëren van een levendige ruimte die de waarden van het merk weerspiegelt, was een van de grootste uitdagingen voor het ontwerpteam. Daarnaast was het selecteren van de juiste materialen en kleuren om de unieke karakter van de ruimte uit te drukken een andere uitdaging.

Met zijn geometrische schoonheid en innovatieve ontwerp heeft Yinno Unico de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit prestigieuze ontwerpwedstrijd beloont ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Yinno Unico is een inspirerend voorbeeld van excellentie en innovatie in de wereld van design.

Yinno Unico is niet zomaar een boutique winkel. Het is een meesterwerk van geometrie en design dat de zintuigen prikkelt en de verbeelding stimuleert. Met zijn unieke eigenschappen, intrigerende ruimtes en onvergetelijke ervaringen is Yinno Unico een bestemming op zich geworden voor designliefhebbers en trendsetters in Hangzhou.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Linping
Afbeeldingscredits: HAMO VISION / Ye Song HAMO VISION / Liang Zheng Xing
Projectteamleden: Chen Linping
Projectnaam: Yinno Unico
Projectklant: Chen Linping


Yinno Unico IMG #2
Yinno Unico IMG #3
Yinno Unico IMG #4
Yinno Unico IMG #5
Yinno Unico IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp