Nero: Een Luxe Appartement met Eclectische Stijl en Kunstzinnige Accenten

Een Renovatieproject van Alexandru Zingaliuc

Geïnspireerd door moderne eclectische interieurs, is het Nero-appartement ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een jong stel. Het combineert hedendaagse designtrends met de persoonlijke voorkeuren van de bewoners en weerspiegelt hun levensstijl. Met een focus op kunst, design en luxe, is Nero een uniek project dat de passie van het stel voor kunstobjecten weerspiegelt en een weelderige sfeer creëert.

Het ontwerp van Nero is gericht op het maximaliseren van de ruimte en functionaliteit. Het appartement bestaat uit twee samengevoegde kleinere eenheden die afzonderlijk kunnen worden betreden vanuit de hoofdingang. Hierdoor is er een ruime indeling ontstaan die voldoet aan de behoeften van het stel en hun groeiende gezin.

Om de hoogte van de interieurruimte in het woongedeelte te vergroten, is ervoor gekozen om het plafond te ontdoen van gipsplaten die het bedekten. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en een open uitstraling. Daarnaast zijn de bestaande storende kolommen opgenomen in het meubilair of speciale structuren, waardoor ze naadloos in het ontwerp passen.

Wat betreft de materialen, heeft het ontwerp een minimalistische uitstraling. De meeste muren zijn afgewerkt met verf, met uitzondering van de accentmuren die zijn bedekt met keramische tegels of bronzen metallic tegels. Het plafond en de vloeren zijn afgewerkt met verschillende soorten hout, wat zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Het Nero-appartement is ontworpen met het oog op functionaliteit. Het is verdeeld in twee grote ruimtes: het oudergedeelte, dat de plaats inneemt van het grotere twee-kamerappartement, en het kindergedeelte, dat is heringericht vanuit de kleinere eenheid en afzonderlijk toegankelijk is vanuit de hoofdingang.

De inrichting van het appartement is zorgvuldig samengesteld om de voorkeuren van het stel te weerspiegelen. De ouders wilden een ruimte die hun passie voor mode en kunst weerspiegelt, met een groot gedeelte dat is gewijd aan een kledingkast en een zichtbare ruimte voor de tentoonstelling van hun kunstcollectie.

Architect Alexandru Zingaliuc leidde het ontwerpteam, dat bestond uit junior architect Dragomir Maistru, assistent architect Mariana Popescu en 3D-visualisator Vera Radulova. Samen hebben ze Nero tot leven gebracht en een unieke en inspirerende leefruimte gecreëerd.

Het Nero-appartement is gelegen in Chisinau, Moldavië, en het ontwerpproces begon in december 2021. Momenteel bevindt het project zich in de ontwikkelingsfase.

Het ontwerp van Nero is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent uitmuntendheid en creatieve genialiteit in het ontwerp, en beloont ontwerpen die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn eclectische stijl, kunstzinnige accenten en aandacht voor functionaliteit, is het Nero-appartement een inspirerend voorbeeld van hedendaags design. Het combineert de persoonlijke voorkeuren van de bewoners met de nieuwste designtrends, en creëert zo een unieke en luxueuze leefruimte.

Beeldcredits: Archizeit Studio, Renders en Lay-outs, 2022.

Intellectueel eigendom: Copyrights behoren toe aan Archizeit Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandru Zingaliuc
Afbeeldingscredits: All images: Archizeit Studio, Renders and Layouts, 2022.
Projectteamleden: Lead Architect: Alexandru Zingaliuc Junior Architect: Dragomir Maistru Assistant Architect: Mariana Popescu 3D Visualization: Vera Radulova
Projectnaam: Nero
Projectklant: Alexandru Zingaliuc


Nero IMG #2
Nero IMG #3
Nero IMG #4
Nero IMG #5
Nero IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp