Moonshot Cafe: Een Unieke Beleving op CES 2023

Een Japans paviljoen dat de essentie van Zen en innovatie omarmt

Inleiding

Het Moonshot Cafe, ontworpen door Takeshi Yoshida, is een opvallend en uniek concept dat te zien was op de CES 2023, een van 's werelds grootste technologiebeurzen. Dit Japanse paviljoen is geïnspireerd op de eenvoud en minimalisme van Zen, een concept dat al eeuwenlang diep geworteld is in de Japanse cultuur. Het doel van het ontwerp is om bezoekers de unieke kenmerken van Japan te laten ervaren, terwijl ze genieten van een ontspannen en gezellige sfeer.

Onderscheidende kenmerken

Het Moonshot Cafe onderscheidt zich op verschillende manieren van traditionele beursstands. Ten eerste is het zeldzaam om een café te vinden op een technologiebeurs, in plaats van een standaard expositieruimte. Het Moonshot Cafe fungeert als een oase waar bezoekers kunnen ontspannen en in gesprek kunnen gaan te midden van de drukte van de beurs. Ten tweede legt het ontwerp de nadruk op transparantie en ruimtelijkheid, aangezien het plafond van de locatie erg laag is. Hierdoor trekt deze ruimte meer aandacht van bezoekers. Ten derde is er veel groen aanwezig, wat de nadruk legt op de eco-vriendelijke houding van Japan en bijdraagt aan een gezellige sfeer. Tot slot is de decoratie in het café zorgvuldig gekozen om het moderne en eigentijdse Japan te laten zien.

Realisatietechnologie

Vanwege het lage plafond van de locatie is transparantie en ruimtelijkheid een van de belangrijkste aspecten om de aandacht van bezoekers te trekken. Daarom richt het ontwerp zich op het vermijden van veel muren en het laag houden van de hoogte van de expositietafels. Bezoekers kunnen genieten van een onbelemmerd uitzicht van het ene uiteinde naar het andere in deze ruimte. Daarnaast maakt het Moonshot Cafe gebruik van warm wit licht in plaats van het gebruikelijke koude witte licht dat vaak wordt gebruikt op technologiebeurzen. Dit draagt bij aan de gezellige sfeer van een café en trekt bezoekers aan.

Interactie en functie

Het Moonshot Cafe biedt een unieke ervaring waar bezoekers kunnen genieten van drankjes en gesprekken in een gezellige lounge. De naam "Moonshot" is gekozen met de hoop op baanbrekende ontwikkelingen die voortkomen uit deze ruimte. Het creëren van meer gesprekken en interactie tussen exposanten en deelnemers is een van de beste manieren om producten en diensten aan de wereld te presenteren. Het Moonshot Cafe is ontworpen om deze interactie te stimuleren en uiteindelijk te leiden tot grote vooruitgang en innovatie.

Locatie en tijdsbestek

Het Moonshot Cafe-project begon in augustus 2022 in San Francisco en werd voltooid in januari 2023 in Las Vegas, waar het werd tentoongesteld op de CES 2023.

Onderzoek en uitdagingen

Het ontwerpen van een expositieruimte die meer gesprekken en interactie stimuleert, was een van de grootste uitdagingen van dit project. Om dit te bereiken, is er uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende aspecten, zoals het gebruik van warm wit licht, muziek, geurige oliën en groen. Daarnaast was de hoogte van het plafond van de locatie een beperkende factor, aangezien er geen objecten aan het plafond mochten worden opgehangen. Het ontwerp richtte zich daarom op transparantie en ruimtelijkheid om bezoekers te motiveren het gebied te verkennen.

Awards en erkenning

Het Moonshot Cafe heeft de prestigieuze Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp dat uitblinkt in technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het Moonshot Cafe creëert een buitengewone ervaring en wekt positieve gevoelens, bewondering en verwondering op bij bezoekers.

Het Moonshot Cafe is een opmerkelijk ontwerp dat de essentie van Zen en innovatie omarmt. Het biedt bezoekers van de CES 2023 een unieke en gedenkwaardige ervaring. Met zijn focus op transparantie, ruimtelijkheid en gezelligheid, laat het Moonshot Cafe zien hoe design en technologie kunnen samenkomen om een inspirerende omgeving te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Takeshi Yoshida
Afbeeldingscredits: Takeshi Yoshida
Projectteamleden: Takeshi Yoshida
Projectnaam: Moonshot Cafe
Projectklant: Takeshi Yoshida


Moonshot Cafe IMG #2
Moonshot Cafe IMG #3
Moonshot Cafe IMG #4
Moonshot Cafe IMG #5
Moonshot Cafe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp