Past Precious Times: Een Uniek Ontwerp dat Traditioneel en Modern Combineert

Een Meesterwerk van Changching Chien

Inleiding

Past Precious Times is een opmerkelijk ontwerp dat de perfecte balans vindt tussen traditionele en moderne elementen. Het ontwerp, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Changching Chien, is een ware viering van esthetiek en functionaliteit. Met zijn unieke eigenschappen en doordachte realisatietechnieken heeft dit ontwerp de harten van velen veroverd.

Changching Chien werd geïnspireerd door de wens om de juiste verhouding tussen de entiteit en de lege ruimte te integreren. Om dit te bereiken, heeft hij gebruik gemaakt van opvallende elementen zoals zwevende staande lampen, kroonluchters en een hangende tv om een gevoel van nieuwheid en design in de ruimte te brengen. Dit zorgt ervoor dat mensen hun ogen kunnen richten en genieten van een eenvoudig, passend, onbelemmerd en zacht visueel effect.

Unieke eigenschappen

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere is de manier waarop het de traditionele constructie van een woning respecteert, zonder concessies te doen aan de moderne esthetiek. Het ontwerp creëert een nauwere interactie tussen mensen en hun leefomgeving, waardoor de ruimte voor interpersoonlijke activiteiten wordt vergroot. Dit wordt bereikt door het naadloos verbinden van de verschillende functionele gebieden, waardoor een gevoel van continuïteit en harmonie ontstaat.

Realisatietechnologie

De kleuren van het hout en de stenen decoratieve oppervlakken zijn licht en zacht, terwijl de tapijten, banken en stoelen in eenvoudige en elegante kleuren een gevoel van lichtheid creëren. De woning is schoon en eenvoudig, met een nieuwe vormgeving van de ruimte. Dankzij voldoende lichtbronnen ontstaat er een dynamisch gevoel, waardoor rust de kamer binnenkomt en mensen een natuurlijke overgang van emoties ervaren bij het betreden van de ruimte.

Interactie en locatie

De gevel van de woning die naar de zon is gericht, maakt gebruik van grote transparante ramen van vloer tot plafond om het natuurlijke licht optimaal binnen te laten. De eenvoudige elementen verminderen de blokkering van het licht en verbeteren de doorlaatbaarheid van buiten naar binnen.

Challenges en conclusie

Het ontwerp van Past Precious Times bracht enkele uitdagingen met zich mee, zoals het creëren van een harmonieus samenspel van licht en schaduw en het behouden van een consistente kleurtoon in de ruimte. Deze uitdagingen werden echter met succes overwonnen, waardoor de ruimte een tijdloze en rustgevende sfeer heeft gekregen.

Past Precious Times is een meesterwerk dat de elegantie van de Japanse stijl combineert met het comfort van het dagelijkse leven. Het ontwerp weerspiegelt de artistieke esthetiek en creëert een ruimte die volledig tot leven komt. Door de grenzen tussen functionele blokken en interactieve ruimtes te vervagen en warme kleuren te gebruiken, wordt de ruimte optimaal benut en ontstaat er een harmonieus geheel.

Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail heeft Past Precious Times de bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp is een voorbeeld van uitmuntendheid en creatieve inventiviteit, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Changching Chien
Afbeeldingscredits: Photography: Changle WU
Projectteamleden: Changching Chien
Projectnaam: Past Precious Times
Projectklant: Changching Chien


Past Precious Times IMG #2
Past Precious Times IMG #3
Past Precious Times IMG #4
Past Precious Times IMG #5
Past Precious Times IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp