Elegant Charm: Een Moderne Woning met Natuurlijke Elementen

Een Ontwerp van Chang Yu Chiu

Onder de gloed komen de rijke texturen van verschillende materialen samen met een puur kleurenpalet tot leven, waardoor een rustgevende en menselijke woning ontstaat. De semi-open indeling verbindt de woonkamer, eetkamer en ramen in de studeerkamer, waardoor er diepte ontstaat in de openbare ruimte en de banden met familieleden worden versterkt.

De interieurinrichting van Elegant Charm kenmerkt zich door een moderne stijl, waarbij de woning wordt omlijst door strakke lijnen op een nette manier. Natuurlijke elementen zoals marmer en hout geven de ruimte direct een frisse en uitnodigende uitstraling. Het natuurlijke licht weerspiegelt subtiel in de grote, vloer-tot-plafond ramen en siert het interieur van de woning. Een open verkeersstroom zorgt voor een ruimte gevuld met licht. Een combinatie van transparant glas en spiegels kan de beschikbare ruimte vergroten en de kamer een gevoel van diepte geven.

In een ruimte van 120 vierkante meter zijn er drie slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer, twee badkamers, een keuken en een studeerkamer aanwezig. De elegantie van het beige marmer verspreidt zich op een symmetrische manier door de belangrijkste ruimte, terwijl de donkerbruine tv-kast horizontaal doorloopt naar de opbergkast. Om het overweldigende gevoel van de grote volumes te verminderen, zorgt zwart glas voor een verbluffend transparant effect voor de kast, waarachter dingen verborgen kunnen worden. Het middengedeelte is een platform dat onder de warme gloed een vleugje warmte toevoegt om het serieuze gevoel van de donkere kleuren in evenwicht te brengen.

De halfhoge bar verdeelt het eetgedeelte en de keuken, waardoor ze onafhankelijk van elkaar zijn maar toch intiem verbonden blijven. In plaats van een massieve muur achter de bank, zorgt grijs glas ervoor dat de ruimtes gescheiden blijven maar toch met elkaar verbonden zijn. Door het doorzichtige ontwerp biedt de open ruimte een onbelemmerd uitzicht door de ruimte. Daglicht dringt de kamers binnen en creëert een heldere en transparante diepte van het zicht.

Om gasten een overnachtingsplek te bieden, staat er een bank naast het raam in de studeerkamer. De hoge kast aan de achterkant biedt niet alleen voldoende opbergruimte, maar verbergt ook een staande galerijschap waar waardevolle collecties worden tentoongesteld. De slaapkamer zet de moderne stijl van de openbare ruimte voort. Verschillende tinten houtnerf in combinatie met warm wit daglicht creëren een warme, opgeruimde ruimte.

Het interieurontwerp van Elegant Charm kenmerkt zich door een moderne stijl, waarbij de woning wordt omlijst door strakke lijnen op een nette manier. Natuurlijke elementen zoals marmer en hout geven de ruimte direct een frisse en uitnodigende uitstraling. De semi-open indeling verbindt de woonkamer, eetkamer en ramen in de studeerkamer, waardoor er diepte ontstaat in de openbare ruimte en de banden met familieleden worden versterkt. Een combinatie van transparant glas en spiegels kan de beschikbare ruimte vergroten en de kamer een gevoel van diepte geven.

Het project werd voltooid in januari 2021 in New Taipei City, Taiwan. Het interieurontwerp van Elegant Charm is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Het ontwerp combineert beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en toont sterke technische en creatieve vaardigheden, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Beeldcredits: Jin Hong Interior Design & Construction Company


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chang Yu Chiu
Afbeeldingscredits: Jin Hong Interior Design & Construction Company
Projectteamleden: Chang Yu Chiu
Projectnaam: Elegant Charm
Projectklant: Chang Yu Chiu


Elegant Charm IMG #2
Elegant Charm IMG #3
Elegant Charm IMG #4
Elegant Charm IMG #5
Elegant Charm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp