Hangzhou Quiet World Sales Center: Een Futuristisch Ontwerp dat Natuur en Technologie Combineert

Een Poëtische Ruimte die Harmonie tussen Natuur en Architectuur Vier

In het hart van Hangzhou, Zhejiang, bevindt zich de Hangzhou Quiet World Sales Center. Deze unieke ruimte, gelegen in de toekomstige wetenschaps- en technologiestad en vlakbij Hangzhou Wetland Park, combineert futuristische en natuurlijke elementen om een futuristische, comfortabele en pure parkachtige gemeenschap in de stad te creëren.

Geïnspireerd door beroemde landschappen zoals het West Lake Park en Wetland Park in Hangzhou, heeft ontwerper Bill Xiong een poëtische ruimte ontworpen die technologische elementen integreert met natuurlijke landschappen. Het concept voor het ontwerp is afgeleid van de wortelstructuren van het internet en planten - het netwerk. In de ruimte is een houten structuur gebruikt om een netachtig plafond te creëren, dat doet denken aan een weelderig tropisch regenwoud en een netwerk dat de toekomst verbindt. Met de zuivere witte achtergrondkleur van de ruimte wordt de natuur en rust van de omgeving benadrukt en ontstaat er een puur toekomstbeeld.

Met een oppervlakte van 1037 vierkante meter is het Hangzhou Quiet World Sales Center een grootschalige kunstinstallatie die gebruik maakt van houten structuren en marmeren achtergrondwanden. De ruimte straalt een gevoel van rust en puurheid uit, met pure hout- en witte kleuren als hoofdelementen. Het ontwerp combineert abstracte toekomstfilosofie met het huidige beeld van de natuur, waardoor er een betoverende sfeer ontstaat.

Het ontwerp van het Hangzhou Quiet World Sales Center is een technologisch experiment en doorbraak. Een van de uitdagingen was het plaatsen van de gebogen houten rasterstructuur aan de bovenkant van de ruimte, die zowel onafhankelijk als geïntegreerd moest zijn. Deze structuur versterkt de verbinding tussen mens en natuur, brengt poëtische verbeelding en perceptie over en nodigt mensen uit om te genieten van de artistieke sfeer.

Het project zal naar verwachting in december 2020 worden voltooid in Hangzhou. Het Hangzhou Quiet World Sales Center is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp wordt geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met het Hangzhou Quiet World Sales Center heeft ontwerper Bill Xiong een unieke ruimte gecreëerd die de grenzen tussen natuur en technologie vervaagt. Het ontwerp nodigt bezoekers uit om te genieten van een rustige en pure omgeving, waarbij futuristische elementen samensmelten met de schoonheid van de natuur. Het resultaat is een poëtische ruimte die harmonie tussen natuur en architectuur viert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 熊比尔
Afbeeldingscredits: 熊比尔
Projectteamleden: bi sheng, plains, Jiang Xianglong, Luo Mi, XinZhongHua, nakagawa ZhuoShi
Projectnaam: Quiet World
Projectklant: 熊比尔


Quiet World IMG #2
Quiet World IMG #3
Quiet World IMG #4
Quiet World IMG #5
Quiet World IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp