Britse Charme: Een Uniek Residentieel Ontwerp

Ontworpen door Hsin-Hui Chang

Inleiding

In het ontwerp van de residentiële ruimte "Britse Charme" heeft ontwerper Hsin-Hui Chang een subtiele balans gecreëerd tussen warmte en industriële stijl. Door het gebruik van kleuren en lijnen in combinatie met verschillende materialen en meubels, straalt deze ruimte een zuiverheid en schoonheid uit die uniek is.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens om zich te onderscheiden van andere residentiële ruimtes. De ontwerper heeft gekozen voor een Britse industriële stijl, waarbij verschillende materialen en meubels op harmonieuze wijze worden gecombineerd. Ondanks de esthetische uitstraling van de ruimte, is er nog steeds een gevoel van warmte en comfort aanwezig.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende technieken. In het privégedeelte van de ruimte zorgt het witte hoofdeinde van het bed voor een onregelmatige esthetiek en een elegante uitstraling. Samen met de levendige blauwe muur en de gouden plafondlamp ontstaat er een gelaagdheid van esthetiek. Op het nachtkastje naast het bed kunnen boeken, planten en zelfs kaarsen worden geplaatst, wat de slaapkamer een gevoel van warmte geeft. Daarnaast is er een schuivende tv-wand geïnstalleerd in de slaapkamer, waardoor er ruimte vrijkomt voor een grote kast gemaakt van architectonische betonnen panelen.

In het openbare gedeelte van de ruimte wordt een rode bakstenen muur, die een industriële uitstraling heeft, gecombineerd met een donkergekleurde tv-bank om de rustige en aantrekkelijke kleuren tot uiting te brengen. De zwarte ijzeren planken aan de muur achter de bank zorgen voor een sprankje vreugde in de residentiële ruimte.

Het ontwerp van "Britse Charme" is gerealiseerd in november 2019 in Keelung, Taiwan. Het project heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter. Een van de uitdagingen bij dit ontwerp was het combineren van de Japanse stijl met de natuurlijke elementen van de industriële stijl. Dit werd opgelost door een verstelbare tafel te installeren, waardoor de ruimte niet alleen een opslagruimte is, maar ook een plek waar de gastheer vrienden kan uitnodigen om de relatie te onderhouden.

Met zijn unieke mix van warmte en industriële stijl is "Britse Charme" een opvallend residentieel ontwerp dat de aandacht trekt. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van "Britse Charme" wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsin-Hui Chang
Afbeeldingscredits: Hsin-Hui Chang
Projectteamleden: Designer: Hsin-Hui Chang Designer: Liang-Chun Kuo
Projectnaam: British Charm
Projectklant: Hsin-Hui Chang


British Charm IMG #2
British Charm IMG #3
British Charm IMG #4
British Charm IMG #5
British Charm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp