Revolutionair Ontwerp voor Nubank door Juan Carlos Baumgartner

Een Sociaal Netwerk van Ruimte en Innovatie

In de wereld van financiële technologieën heeft Nubank, onder leiding van ontwerper Juan Carlos Baumgartner, een nieuwe standaard gezet voor corporate interieurs. Het ontwerpconcept is een metafoor voor de hedendaagse vloeibare moderniteit, waarbij een sociaal netwerk van ruimtes stabiliteit en verbondenheid biedt.

Het ontwerp van Nubank, een toonaangevend fintech bedrijf, onderscheidt zich door een ruimtelijke vertelling die naadloos aansluit bij de missie van het bedrijf: het toegankelijker, transparanter en efficiënter maken van bankieren. Juan Carlos Baumgartner heeft deze visie vertaald naar een fysieke omgeving die niet alleen de workflow optimaliseert, maar ook de uitwisseling van ideeën en transparantie bevordert in een tijdperk van constante verandering en connectiviteit.

De realisatie van het ontwerp is een samenspel van traditioneel vakmanschap en geavanceerde technologie. Dit evenwicht versterkt niet alleen de esthetische aantrekkingskracht, maar weerspiegelt ook de toewijding aan het creëren van een samenhangende, aanpasbare en technologisch geavanceerde werkplek die voldoet aan de eisen van de hedendaagse werkdynamic.

Met een oppervlakte van 5000 vierkante meter is het project voorzien van hoogwaardige materialen en meubilair van merken als Steelcase en MillerKnoll. De technische specificaties, waaronder de vloeren, meubels en raambekleding, zijn zorgvuldig gekozen om duurzaamheid en functionaliteit te waarborgen. Ook lokale textiel- en ambachtselementen zijn geïntegreerd, wat bijdraagt aan de unieke identiteit van de ruimte.

De uitdaging lag in het creëren van een unieke ervaring in elke kamer en doorgang, waarbij elk element bijdraagt aan het verhalende concept. Het resultaat is een verrassende en dynamische omgeving die de gebruiker uitnodigt tot interactie en samenwerking.

Het project, gestart in augustus 2022 en voltooid in augustus 2023, bevindt zich in Mexico-Stad en is een toonbeeld van hoe een fysieke ruimte de filosofie en ambities van een bedrijf kan weerspiegelen. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie.

Deze prestigieuze prijs benadrukt de kracht van het ontwerp om positieve emoties, verwondering en bewondering op te roepen. Het ontwerp van Nubank door Juan Carlos Baumgartner is niet alleen een fysieke ruimte, maar een manifestatie van een visie op de toekomst van werk en interactie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Juan Carlos Baumgartner
Afbeeldingscredits: Nubank Photographer / 2023
Projectteamleden: Juan Carlos Baumgartner
Projectnaam: Nubank
Projectklant: Space


Nubank IMG #2
Nubank IMG #3
Nubank IMG #4
Nubank IMG #5
Nubank IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp