Blooming Energy: Een Verfrissend Kantoorontwerp dat Energie en Vitaliteit Uitstraalt

Een unieke oplossing voor een creatieve werkplek

Dealing with the client from fin-tech service company, the designer gave the office a refreshing, rich and consistent color schemes and excellent onsite lighting conditions. Large-scale mural creations were used to enhance the aesthetics of the space and express the brand image with energy and vitality; an open configuration with no gap between the staffs provided a relaxing comfortable space scale, while meeting the needs of frequent discussions and communications of the teams.

Het kantoorontwerp genaamd "Blooming Energy", gemaakt door Chen-Yu Yeh, biedt een verfrissende en energieke omgeving voor een fintech-servicebedrijf. Het ontwerp is gericht op het creëren van een functionele en inspirerende werkplek die de behoeften van het bedrijf en de werknemers weerspiegelt.

Een opvallend kenmerk van dit ontwerp is het gebruik van kleurrijke en consistente kleurenschema's, evenals uitstekende verlichting op locatie. Dit draagt bij aan de esthetiek van de ruimte en weerspiegelt de merkidentiteit met energie en vitaliteit. Daarnaast zijn er grote muurschilderingen gebruikt om de ruimte visueel te verbeteren en de creativiteit te stimuleren.

Om een comfortabele en ontspannen werkomgeving te creëren, is er gekozen voor een open configuratie zonder scheiding tussen de medewerkers. Dit bevordert frequente discussies en communicatie tussen de teams. Het ontwerp biedt ook voldoende ruimte voor vergaderingen en samenwerking door het toevoegen van een open verhoogd podiumgedeelte, dat plaats biedt aan tientallen mensen. Hier kunnen educatieve trainingen, lezingen en vergaderingen worden gehouden.

Het ontwerp maakt gebruik van verschillende materialen, waaronder houten vloeren, behang, ijzer, melamineplaten, kunststeen, plastic vloertegels, aluminium platen met een steenachtige uitstraling, gelakt glas en latexverf. Deze materialen dragen bij aan de esthetiek en functionaliteit van de ruimte.

Het kantoor heeft een totale oppervlakte van ongeveer 562 vierkante meter en omvat een ontvangsthal, een receptiebalie, een semi-open vergaderruimte, een privévergaderruimte, een open kantoorruimte en een podiumgedeelte. Deze indeling is specifiek afgestemd op de behoeften van het bedrijf en biedt een flexibele en veelzijdige werkomgeving.

Het ontwerp van "Blooming Energy" is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en overleg met de klant. Het is ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van het bedrijf en de werknemers. Het ontwerp stimuleert open communicatie en samenwerking, en creëert tegelijkertijd een inspirerende en energieke sfeer.

Een van de belangrijkste uitdagingen bij dit project was het beperkte tijdsbestek waarin zowel het ontwerp als de bouw moesten worden voltooid. Het ontwerpteam heeft nauw samengewerkt met de klant om ervoor te zorgen dat het ontwerp aan hun verwachtingen voldeed. Ondanks de tijdsdruk is het resultaat boven verwachting en heeft het ontwerp de klant positief verrast.

Met zijn verfrissende en energieke uitstraling is "Blooming Energy" een inspirerend kantoorontwerp dat de creativiteit en productiviteit van de werknemers bevordert. Het ontwerp weerspiegelt de unieke behoeften van het bedrijf en biedt een flexibele en veelzijdige werkomgeving. Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020.

Beeldcredits: Hou Jun Lin


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Yu Yeh
Afbeeldingscredits: Hou Jun Lin
Projectteamleden: Chen-Yu Yeh
Projectnaam: Blooming Energy
Projectklant: Chen-Yu Yeh


Blooming Energy IMG #2
Blooming Energy IMG #3
Blooming Energy IMG #4
Blooming Energy IMG #5
Blooming Energy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp