Lofting: Een Modern Appartement voor een Groot Gezin

Een Ontwerp van Stanislav Zainutdinov

Inleiding

Dit is een appartement ontworpen voor een groot modern gezin. De belangrijkste klant was een man met een vrouw en drie kinderen, allemaal jongens. Daarom lag de nadruk in het ontwerp op strakke geometrie en natuurlijke materialen. Zo ontstond het hoofdconcept van "Lofting". De belangrijkste materialen die werden gekozen, waren hout, natuursteen en beton. Het merendeel van de verlichting is ingebouwd, met uitzondering van de grote kroonluchter boven de eettafel in de woonkamer, die dient als blikvanger.

Elk project is op zijn eigen manier uniek. Het doel was om de ideeën van de klanten te interpreteren en hen te helpen hun eigen stijl te bepalen. Door inzicht te krijgen in de kleinere details van interieurontwerp en decoratie kunnen klanten weloverwogen beslissingen nemen over hun investeringen.

De hele opzet van het project was gebaseerd op één concept: meer hout, stoere kleurenschema's en ruwe natuurlijke materialen zoals natuursteen en beton. Met behulp van ingebouwde profielverlichting werd multifunctionaliteit van het hoofdlicht en de interieurverlichting bereikt. De ongebruikelijke geometrie van het appartement bracht zeer handige oplossingen met zich mee voor de juiste planning van de individuele ruimtes.

De totale oppervlakte van het appartement is 186 vierkante meter. Het bestaat uit een woonkamer, eetkamer en keuken in één open ruimte, drie kinderkamers met een gedeelde badkamer, en een apart slaapgedeelte voor de ouders, bestaande uit een slaapkamer, twee kasten en een badkamer. Ook is er een wasruimte en een gastenbadkamer ontworpen.

Het werk aan dit project begon in februari 2017 en werd in februari 2018 afgerond.

Voordat het ontwerp van dit appartement werd ontwikkeld, werd er veel gedaan om de klanten te leren kennen, hun gewoonten, dagelijkse routine, bijzonderheden van hun privéleven en voorkeuren te begrijpen.

Het moeilijkste deel van dit project was het combineren van de wensen van de klanten en de esthetiek van het gehele project, omdat ze enigszins van elkaar verschilden. De eigenaar van het appartement vertrouwde volledig op de smaak en professionaliteit van het ontwerpteam en gaf hen het vertrouwen om alle mogelijke details van het project in te vullen. Dit maakte het gemakkelijker om de plannen en ideeën die de ontwerpers in gedachten hadden, te realiseren.

Dit is een appartement ontworpen voor een groot modern gezin. De belangrijkste klant was een man met een vrouw en drie kinderen, allemaal jongens. Daarom lag de nadruk in het ontwerp op strakke geometrie en natuurlijke materialen. Dit is hoe het hoofdconcept van "Lofting" tot stand kwam. De belangrijkste materialen die werden gekozen, waren hout, natuursteen en beton. Het merendeel van de verlichting is ingebouwd, met uitzondering van de grote kroonluchter boven de eettafel in de woonkamer, die dient als blikvanger.

Auteursrecht door Zainutdinov Stanislav.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Stanislav Zainutdinov
Afbeeldingscredits: Stanislav Zainutdinov
Projectteamleden: Stanislav Zainutdinov
Projectnaam: Loffting
Projectklant: Stanislav Zainutdinov


Loffting IMG #2
Loffting IMG #3
Loffting IMG #4
Loffting IMG #5
Loffting IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp