Natuurlijke Hoek: Een Comfortabel en Modern Landelijk Ontwerp

Een project van Yiling Tsai - Chun Fu Development

Inleiding

Het ontwerp van Natural Corner is ontstaan uit de behoefte om een huis te creëren voor IT-engineers en professionals in het Hsinchu Science and Technology Park, met de nadruk op eenvoud en warmte. Het interieur is voorzien van groene planten als element, waardoor er een natuurlijke sfeer ontstaat. Daarnaast zijn er grote glazen ramen en een buitenlandschap aanwezig, waardoor er een ruime, lichte en comfortabele sfeer ontstaat.

Deze woning is ontworpen met een puur en natuurlijk concept. Er is gebruik gemaakt van veel houten materialen, elegante decoraties, schilderijen, groene planten en lichte kleurtinten om een comfortabele en informele sfeer te creëren. Het plafond van de woonkamer heeft een uniek en verfrissend driedimensionaal boogontwerp. Daarnaast heeft de tv-achterwand een minimalistische stijl met lijnen. De vloer is bedekt met houtfineer, wat zorgt voor een warme sfeer.

De woonkamer, eetkamer en keuken zijn ontworpen als een open ruimte met milde kleurtinten, waarbij wit en grijs als basis dienen. Groene planten en een bank dienen als decoratie, samen met eenvoudige houten wanden. De hoofdachterwand van de slaapkamer is voorzien van behang en het hoofdeinde zelf heeft een donkere kleur en wordt aangevuld met een bolvormige wandlamp aan elke zijde. Alle drie de slaapkamers zijn uitgerust met standaard tweepersoonsbedden, nachtkastjes en kasten, en elke kamer heeft zijn eigen kleurtinten, waardoor het een unieke uitstraling krijgt. Het hele projectgebied is voorzien van houtfineer, wat zorgt voor een warme sfeer in de gehele ruimte.

Om het comfort van de schaal en de configuratie van de opbergruimte te verbeteren, is het plafond van de slaapkamer bewust verhoogd en zijn er verschillende kleuren gebruikt om een boetiekhotel-sfeer te creëren. Daarnaast is er in de entree een garderobe geplaatst met een verplaatsbare glazen scheidingswand, zodat het gezin van de klant bagage kan opbergen met een doordacht ontwerp. De eettafel is toegevoegd aan het midden van het keukeneiland, zodat de klant kan communiceren met gasten of kinderen tijdens het koken.

Het ontwerp van Natural Corner is gerealiseerd in januari 2019 in Zhubei Hsinchu City, Taiwan. Het project maakt gebruik van warme en ontspannende kleurtinten om een gevoel van leven te creëren. Daarnaast is er gekozen voor een open ontwerpconcept om te voldoen aan de behoeften van flexibiliteit. De algehele kleur van de openbare ruimte is relatief mild en wordt ondersteund door natuurlijk licht, wat zorgt voor een heldere en comfortabele sfeer. Bovendien heeft de ontwerper niet alleen aandacht besteed aan het ontwerp van de garderobe, maar ook aan het matchen van geïmporteerde meubels en decoratieve accessoires in verschillende ruimtes, waardoor elk hoekje op een slimme manier wordt gedecoreerd en de kwaliteit van de ruimte wordt verhoogd.

Een van de belangrijkste ontwerpelementen van dit project is het driedimensionale boogplafond van de woonkamer, dat het resultaat is van de inspanningen van het ontwerpteam en de bouwteam om een uitzonderlijke methode te ontwikkelen om het idee te realiseren. Uiteindelijk heeft het ontwerpteam hoogwaardige ontwerpen weten te realiseren en was de klant zeer tevreden.

Het ontwerp van Natural Corner is een combinatie van moderne en landelijke stijl. Door het gebruik van milde kleurtinten, zoals wit en grijs als basis, samen met groene planten, tapijten en een bank als decoratie, en houten wanden, wordt er een moderne landelijke sfeer gecreëerd. Het driedimensionale boogplafond van de woonkamer is een van de kenmerken van dit project, samen met de grote ramen die het buitengebied naar binnen halen en een ruime woonsfeer creëren. Daarnaast heeft het ontwerpteam behang met donkere tinten gebruikt om de duidelijkheid van de verschillende ruimtes te benadrukken.

Het ontwerp van Natural Corner is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.

Beeldcredits: Chun Fu Development, Wu Chi Min


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHUN FU DEVELOPMENT
Afbeeldingscredits: Chun Fu Development Wu Chi Min
Projectteamleden: Designer: Yiling Tsai Chun Fu Development
Projectnaam: Natural Corner
Projectklant: CHUN FU DEVELOPMENT


Natural Corner IMG #2
Natural Corner IMG #3
Natural Corner IMG #4
Natural Corner IMG #5
Natural Corner IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp