Purity Ring: Een Unieke en Betoverende Winkelervaring

Een Ontwerp van Guang Zhang

Inleiding

De Purity Ring is een unieke boetiek die is geïnspireerd op de merkwaarden "Zacht en Sterk". Het ontwerp is geïnspireerd op de vormen van bloemen en heeft als doel een ruimte te creëren die de merkwaarden weerspiegelt. Bij het betreden van de winkel ervaren klanten niet alleen de geborgenheid van bloemblaadjes, maar ook een nieuwe en emotionele verbinding met het merk door het gebruik van harde metalen materialen.

De Purity Ring onderscheidt zich van andere winkels in het winkelcentrum door het gebruik van grote glazen panelen, waardoor de metalen bloemblaadjes in de ruimte als een theater ontvouwen. De gedemonteerde metalen bloemblaadjes, samen met de witte gordijnen en de gestampte aarde erachter, creëren een vaag binnen-buiten gevoel onder de hemel, waardoor de communicatiezone een open sfeer heeft.

Het ontwerp van de Purity Ring is gerealiseerd door nauwe samenwerking met een fabrikant van roestvrij staal. Door middel van handmatige modellen en computerontwerpen is het ontwerp van de bloemblaadjes tot stand gekomen. De vorm en de afwerking van de bloemblaadjes zijn zorgvuldig afgestemd om een gevoel van deconstructie zonder scherpte te creëren. De samenwerking met de vakmensen op locatie heeft ook een directe invloed gehad op de atmosfeer in de ruimte, met name de verhoudingen van de metalen blokken in de lucht en op de grond.

De Purity Ring is gemaakt van roestvrij staal en heeft een intern frame van hoekstaal. Elk detail, van de positionering van de lijnen tot de installatie op locatie, is nauwkeurig afgestemd met de vakmensen.

Het ontwerp van de Purity Ring is gebaseerd op de behoeften en gewoonten van de lokale bevolking. De wachtruimte en kassa zijn bijvoorbeeld in een cirkelvormige opstelling geplaatst, waardoor er natuurlijk interactie ontstaat tussen de klanten en het personeel. De kleedkamers bevinden zich aan het einde van de ruimte, op een verhoogd platform, en de wachtstoelen zijn in de vorm van een T-vormig platform ontworpen. Klanten lopen de trap af met hun nieuwe kleding en komen tevoorschijn vanuit de hoek van de kleding, waardoor de ruimte een complete ervaring vormt.

Het ontwerpproces van de Purity Ring begon in juli 2021 en werd voltooid in oktober 2022, beide in ShenZhen. Tijdens het ontwerpproces heeft Guang Zhang uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften en attitudes van klanten, met als doel de ruimte te creëren die de merkwaarden het beste vertegenwoordigt en de aankoopintentie bevordert.

Het grootste uitdaging van het ontwerp lag in het vinden van de juiste balans tussen deconstructie en zachtheid. Het gebruik van harde materialen om de zachte geest van het merk uit te drukken was een uitdaging op zich. Door aanpassingen op de bouwplaats is de schaal van elk blok in de ruimte afgestemd op de gewenste atmosfeer.

Met de Purity Ring heeft Guang Zhang een ruimte gecreëerd die de zachte en sterke kenmerken van het merk weerspiegelt. De gedraaide en verweven blokken in de ruimte creëren een betoverende ervaring, waarbij bezoekers zich in het hart van bloemen wanen. Door de metalen bloemblaadjes te laten samensmelten met de rondingen behouden ze hun materiële eigenschappen, maar verliezen ze hun harde karakter. Wanneer mensen de kleding voor het transparante gordijn aanraken, ontdekken ze de ruwe gestampte aarde die stil onder het gordijn groeit.

De Purity Ring is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2023 in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het uitmuntende vakmanschap en de innovatie van het ontwerp, dat een positieve en bewonderende indruk achterlaat.

Beeldcredits: Fotograaf Zhao Liang Tan (Afbeelding #1), Fotograaf Ou Yang Yun (Overige afbeeldingen)


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: GUANG ZHANG
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Zhao Liang Tan Image others: Photographer Ou Yang Yun
Projectteamleden: GUANG ZHANG
Projectnaam: Purity Ring
Projectklant: GUANG ZHANG


Purity Ring IMG #2
Purity Ring IMG #3
Purity Ring IMG #4
Purity Ring IMG #5
Purity Ring IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp