Coralarc: Een Verbluffend Kunstwerk Geïnspireerd door Koraalgroei

Een Meesterwerk van Shih Yuan Wang en Yu-Ting Sheng

Inleiding:

Dit kunstwerk, genaamd Coralarc, is een verbluffende installatie die de regels van koraalgroei transformeert in organische modellering met behulp van computers. Ontwerpers Shih Yuan Wang en Yu-Ting Sheng hebben diepgaand onderzoek gedaan naar de regels van kleine koraalcellen die elkaar duwen, kopiëren en groeien, en zo langzaam een prachtige vorm van een organisch gebogen oppervlak vormen. Het kunstwerk legt de gegenereerde plakjes vast in elk proces, waardoor een uniek en fascinerend resultaat ontstaat.

Coralarc onderscheidt zich door zijn materiaalonderzoek, computertechnologie en 3D-printen. Het maakt gebruik van transparante materialen en heeft een prachtige fantasievorm, vergelijkbaar met koraal onder water, met een pure glans. Door het gebruik van deze materialen en vormen, nodigt Coralarc toeschouwers uit om te kijken naar de eindeloze kustlijnen en luchten van de zee, en toont het verschillende kenmerken in verschillende tijdsperioden.

Technisch gezien is Coralarc gerealiseerd met behulp van computationele ontwerptools, robots en PETG-materialen. Het resultaat is een indrukwekkend kunstwerk met de volgende specificaties: 5.000 mm x 1.500 mm x 220 mm.

Het ontwerpteam bestaat uit Shih-Yuan Wang en Yu-Ting Sheng, die met hun expertise en creativiteit dit meesterwerk hebben gecreëerd.

Coralarc maakt gebruik van algoritmen om de regels van celgroei en -duwen te simuleren. Na dynamische stapeling langs de tijdas vormt het geleidelijk een organisch gebogen oppervlak. Het kunstwerk maakt gebruik van transparante materialen om de prachtige veranderende vorm en pure glans van onderwaterkoralen uit te drukken. De kleuren van het kunstwerk ontstaan door de interactie tussen mensen en licht, en weerspiegelen het prachtige landschap van de baai. Door de eigenschappen van het materiaal echoot het kunstwerk de eindeloze kustlijn en lucht wanneer de toeschouwer naar de zee kijkt, en toont het verschillende verschijningsvormen in verschillende periodes.

Coralarc is bekroond met de prestigieuze Gouden A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone excellentie belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.

Beeldcredits: Afbeelding #1: FIXER Photographic Studio, Afbeelding #2: ROSO, Afbeelding #3: FIXER Photographic Studio, Afbeelding #4: FIXER Photographic Studio, Afbeelding #5: FIXER Photographic Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shih-Yuan Wang and Yu-Ting Sheng
Afbeeldingscredits: Image #1: FIXER Photographic Studio, Image #2: ROSO, Image #3: FIXER Photographic Studio, Image #4: FIXER Photographic Studio, Image #5: FIXER Photographic Studio
Projectteamleden: Shih-Yuan Wang Yu-Ting Sheng
Projectnaam: Coralarc
Projectklant: Shih-Yuan Wang and Yu-Ting Sheng


Coralarc IMG #2
Coralarc IMG #3
Coralarc IMG #4
Coralarc IMG #5
Coralarc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp