Frail World: Een Tafel die de Fragiliteit van de Wereld Vastlegt

Een Ontwerp van Alexandr Strepetov

Inleiding:

De Frail World tafel, ontworpen door Alexandr Strepetov, is een uniek kunstwerk dat de fragiliteit van de wereld symboliseert. Geïnspireerd door recente gebeurtenissen in Oekraïne en met een eerbetoon aan Gerald Holtom, de ontwerper van het vredessymbool, is deze tafel een visuele weergave van de broosheid van vrede en stabiliteit. Met zijn glazen tafelblad en kleurrijke tafelpoten nodigt de Frail World tafel uit tot reflectie over de kwetsbaarheid van onze wereld.

De Frail World tafel is een uniek stuk dat zich onderscheidt van andere ontwerpen. Het meest opvallende kenmerk is het gebruik van de originele tafelpoten. Wanneer je van bovenaf door het glas kijkt, vormen de lijnen van de tafelpoten samen met de inscriptie op het tafelblad het symbool "Pacific". Dit symboliseert de noodzaak om vrede te bewaren om de integriteit en schoonheid van de wereld te behouden.

De technologie achter de Frail World tafel is gebaseerd op een grafisch kunstwerk dat Strepetov aan het maken was. Hij zag de mogelijkheid om volumetrische modules te creëren voor ongebruikelijk meubilair. Het tafelontwerp werd gemaakt van beschilderd hout en glas. Het toevoegen van de inscriptie aan het glazen tafelblad resulteerde in het vormen van het symbool "Pacific" samen met de lijnen van de tafelpoten.

De Frail World tafel heeft een hoogte van 174 mm en een diameter van 430 mm. Deze afmetingen zorgen voor een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Het ontwerp van de Frail World tafel is een visuele weergave van de dualiteit van de wereld. Vanuit verschillende perspectieven kunnen we verschillende kanten van de wereld zien die in het object belichaamd zijn. Vanaf de zijkant zijn de brede kleurrijke tafelpoten zichtbaar, wat staat voor een duurzame wereld vol schoonheid en diversiteit. Maar als je van bovenaf naar de Frail World tafel kijkt, zie je fragiel glas. Dit symboliseert dat het evenwicht in de wereld op elk moment verstoord kan worden. Als dat gebeurt, wordt de wereld instabiel en onbetrouwbaar en kan deze in een oogwenk gebroken worden. De inscriptie benadrukt de noodzaak om vrede te bewaren om de integriteit en schoonheid van de wereld te behouden.

Het ontwerpproces van de Frail World tafel begon in september 2016 in St. Petersburg, maar werd tijdelijk stopgezet. In maart 2022 werd het ontwerp voltooid in St. Petersburg.

De Frail World tafel is het resultaat van diepgaand onderzoek naar de mogelijkheden van een enkele tekening. Strepetov ontdekte dat een kunstwerk verschillende ideeën kan voortbrengen die zich kunnen ontwikkelen tot verschillende objecten. Het grafische kunstwerk diende als inspiratie voor het ontwerp en de ornamenten van de tafel, evenals voor andere objecten die totaal verschillend zijn van de Frail World tafel.

Het ontwerpen van de Frail World tafel bracht enkele uitdagingen met zich mee. Strepetov merkt op dat het vaak moeilijk voor hem is om nieuwe ideeën meteen te realiseren. Deze ideeën worden vaak opgeschort samen met andere schetsen van ongerealiseerde projecten. Maar het ontwerp van de Frail World tafel was anders. Het trok Strepetov weg van andere werken en werd bijna voltooid. Na een lange periode van stilstand zag hij het ontwerp op een nieuwe manier en ontdekte hij dat het potentieel had voor belangrijke nieuwe ideeën.

De Frail World tafel is niet alleen een meubelstuk, maar ook een kunstwerk dat ons uitnodigt om na te denken over de fragiliteit van onze wereld. Het herinnert ons eraan dat vrede en stabiliteit kostbaar zijn en dat we ons moeten inzetten om ze te behouden.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: Fotograaf Olga Morozova, Frail World, 2022.

Afbeelding #2: Fotograaf Olga Morozova, Frail World, 2022.

Afbeelding #3: Fotograaf Olga Morozova, Frail World, 2022.

Afbeelding #4: Fotograaf Olga Morozova, Frail World, 2022.

Afbeelding #5: Fotograaf Olga Morozova, Frail World, 2022.

De Frail World tafel heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alexandr Strepetov
Afbeeldingscredits: Image #1: photographer Olga Morozova, Frail world, 2022. Image #2: photographer Olga Morozova, Frail world, 2022. Image #3: photographer Olga Morozova, Frail world, 2022. Image #4: photographer Olga Morozova, Frail world, 2022. Image #5: photographer Olga Morozova, Frail world, 2022.
Projectteamleden: Alexandr Strepetov
Projectnaam: Frail World
Projectklant: Alexandr Strepetov


Frail World IMG #2
Frail World IMG #3
Frail World IMG #4
Frail World IMG #5
Frail World IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp