Tape Art by Tape That Exhibition

Een Visueel Feest van Lijnen en Kleuren in Taipei

In 2019 werd Taipei overspoeld met een visueel feest van lijnen, kleurvlakken en fluorescerende kunstwerken. Het was de Tape That Art Exhibition, georganiseerd door FunDesign.tv en Tape That Collective. In acht tapekunstinstallaties werden verschillende projecten gepresenteerd met ongewone ideeën en technieken. Daarnaast werden meer dan 40 tape-schilderijen tentoongesteld, samen met video's van het werk van de kunstenaars in het verleden. Om het evenement een meeslepende kunstomgeving te creëren, werden ook briljante geluiden en lichten toegevoegd. De gebruikte materialen varieerden van stoffen tapes, duct tapes, papieren tapes, verpakkingstapes, plastic tapes tot folies.

De Tape That Collective heeft een expositieruimte van 380 vierkante meter ontworpen in het Songshan Cultural and Creative Park in Taipei. Binnen de expositie hebben ze acht tapekunstinstallaties gecreëerd en meer dan 40 tape-schilderijen tentoongesteld die door collectieven zijn gemaakt. Het werken ter plaatse stelt de kunstenaars in staat om de ruimtelijke omstandigheden te integreren in hun kunstwerken. Ze zijn gefascineerd door het idee om kunst te creëren uit een alledaags object dat de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen.

Tapekunst kan worden gevonden op gevels, in tentoonstellingen, galeries, verlaten gebouwen, clubs, showrooms, pop-upwinkels, kantoren, evenementen of op beursstands. Elk kunstwerk is uniek, omdat de kunstenaar zich laat inspireren door en de ruimtelijke omstandigheden opneemt in het ontwerp. Het verwijderbare en tijdelijke karakter van tape maakt het een dankbaar medium om op elk oppervlak te gebruiken, waardoor het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in stedelijke omgevingen.

De Tape That Art Exhibition vond plaats van 13 juli 2019 tot 1 september 2019 in het Songshan Cultural and Creative Park in Taipei, Taiwan. Het evenement trok veel bezoekers die werden ondergedompeld in de kleurrijke en creatieve wereld van tapekunst.

De tapekunstenaars van Tape That Collective hebben met dit project verschillende uitdagingen overwonnen. Het creëren van kunstwerken met tape buitenshuis brengt bijvoorbeeld weersomstandigheden met zich mee als een grote uitdaging. Bij regenachtig weer kan het oppervlak nat zijn, waardoor het moeilijk is om de tape goed te laten hechten. Daarnaast heeft tapekunst ook zijn beperkingen. Het is niet zo vrij als een penseel en kunstenaars moeten rekening houden met de eigenschappen van tape bij het ontwikkelen van innovatieve technieken.

De Tape That Art Exhibition werd bekroond met de Silver A' Design Award in 2020 in de categorie Fine Arts and Art Installation Design. Deze prijs erkent de uitmuntendheid, innovatie en technische vaardigheden van het ontwerp. De tapekunstinstallaties en schilderijen hebben een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de bezoekers.

De Tape That Art Exhibition in Taipei was een uniek evenement dat de grenzen van tapekunst heeft verlegd. Met hun creatieve ideeën, technische vaardigheden en het gebruik van verschillende soorten tape hebben de kunstenaars een kleurrijke en meeslepende kunstomgeving gecreëerd. Het evenement heeft laten zien dat tapekunst een opkomende kunstvorm is die steeds meer erkenning krijgt in de kunstwereld.

Beeldcredits: FunDesign.tv


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fundesign.tv
Afbeeldingscredits: FunDesign.tv
Projectteamleden: Thomas Meissner Nicolas Lawin Cedric Goussanou Stephan Meissner Stefan Busch Adrian Dittert Atau Hamos
Projectnaam: Tape Art
Projectklant: Fundesign.tv


Tape Art IMG #2
Tape Art IMG #3
Tape Art IMG #4
Tape Art IMG #5
Tape Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp