Taste Buds Travel Taiwan: Een Uniek Souvenir dat de Taiwanese Cultuur en Smaak Combineert

Een Ontwerp van Pin Shuan Chen

Reizen is een geweldige manier om nieuwe ervaringen op te doen en herinneringen te creëren. Vaak kopen toeristen souvenirs om deze herinneringen vast te leggen en te delen met hun dierbaren. Voor degenen die Taiwan bezoeken, is er nu een uniek souvenir dat niet alleen de smaak van Taiwan vertegenwoordigt, maar ook de rijke cultuur van het land. Het Taste Buds Travel Taiwan souvenir is een perfect cadeau om mee naar huis te nemen en te delen met familie en vrienden.

Het Taste Buds Travel Taiwan souvenir is een pakket met Taiwanese koekjes, verpakt in een doos met een uitsnede van de Taiwanese nationale bloem, de pruimenbloesem. Deze uitsnede geeft een glimp van de inhoud van het pakket en symboliseert de schoonheid van de Taiwanese cultuur. Maar dat is niet alles. Bij het openen van de doos worden vier papieren onderzetters onthuld, elk met een ander patroon dat geïnspireerd is op de traditionele Taiwanese tegels. Deze onderzetters zijn samengesteld uit de kenmerkende ingrediënten van de koekjes en benadrukken de smaak van de koekjes in de doos.

Het unieke aan dit Taste Buds Travel Taiwan souvenir is dat het niet alleen een doos met heerlijke koekjes is, maar ook een cadeau dat de Taiwanese cultuur en tradities belichaamt. De onderzetters zijn niet alleen functioneel, maar vertellen ook een verhaal. Aan de achterkant van elke onderzetter staat een beschrijving van de smaak van de koekjes, zodat de ontvanger een volledige ervaring krijgt bij het proeven van de koekjes.

Het ontwerpproces van dit souvenir was niet zonder uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen was het vinden van een manier om de onderzetters op hun plaats te houden tijdens het verplaatsen van het pakket. Na verschillende tests werd besloten om gebruik te maken van het papier van de doos zelf om een stevige basis te creëren voor de onderzetters.

Het Taste Buds Travel Taiwan souvenir is ontworpen door Pin Shuan Chen, een getalenteerde ontwerper die zich heeft laten inspireren door de rijke cultuur en tradities van Taiwan. Het project begon in november 2018 en werd voltooid in oktober 2019. Het souvenir werd voor het eerst gepresenteerd in december 2019 in Feds Xinyi A13 AUNT STELLA, Taiwan.

Het ontwerp van het Taste Buds Travel Taiwan souvenir is erkend met de Bronze A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en innovatie, en bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van leven.

Met het Taste Buds Travel Taiwan souvenir kunnen toeristen niet alleen genieten van heerlijke Taiwanese koekjes, maar ook een stukje Taiwanese cultuur mee naar huis nemen. Het is een perfect cadeau om te delen met dierbaren en een blijvende herinnering aan een onvergetelijke reis naar Taiwan.

Image Credits: Fotograaf Chia Wei Liao, Illustrator Pin Shuan Chen, Maker Pin Shuan Chen, Taste Buds Travel Taiwan, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pin Shuan Chen
Afbeeldingscredits: Image#1 Photographer Chia Wei Liao, Illustrator Pin Shuan Chen, Creator Pin Shuan Chen, Taste Buds Travel Taiwan, 2019. Image#2 Photographer Chia Wei Liao, Illustrator Pin Shuan Chen, Creator Pin Shuan Chen, Taste Buds Travel Taiwan, 2019. Image#3 Photographer Chia Wei Liao, Illustrator Pin Shuan Chen, Creator Pin Shuan Chen, Taste Buds Travel Taiwan, 2019. Image#4 Photographer Chia Wei Liao, Illustrator Pin Shuan Chen, Creator Pin Shuan Chen, Taste Buds Travel Taiwan, 2019.
Projectteamleden: Pin Shuan Chen
Projectnaam: Taste Buds Travel Taiwan
Projectklant: Pin Shuan Chen


Taste Buds Travel Taiwan IMG #2
Taste Buds Travel Taiwan IMG #3
Taste Buds Travel Taiwan IMG #4
Taste Buds Travel Taiwan IMG #5
Taste Buds Travel Taiwan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp