Aava: Verpakking met een Noordse Twist

Een ontwerp van Maja Maksimovic

Inleiding

De verpakking van een product is vaak het eerste wat consumenten zien en kan een grote invloed hebben op hun perceptie van het merk. De verpakking van Aava, ontworpen door Maja Maksimovic, is een perfect voorbeeld van een verpakking die de essentie van het merk weerspiegelt. Met een Noordse twist en een focus op eerlijkheid en transparantie, is de verpakking van Aava een visuele weergave van de kracht van de natuur.

De naam Aava, wat "open" betekent, is geïnspireerd op het Finse woord dat al eeuwenlang in de Finse woordenschat voorkomt. Het merk AAVALABS, een bedrijf uit de Noordse landen, heeft deze naam gekozen om de kracht en schoonheid van de natuur over te brengen. Dit wordt weerspiegeld in de verpakking, die iedereen in staat stelt om de kracht van de natuur zelf te ervaren.

De verpakking van Aava is uniek in zijn soort. Het ademt de zuiverheid en frisheid van de Noordse landen, en weerspiegelt daarmee de kernwaarden van het merk. Het ontwerp is geïnspireerd op botanisch onderzoek en de illustraties zijn gebaseerd op illustraties uit botanische boeken en encyclopedieën. Elke verpakking is ontworpen met aandacht voor detail en bevat illustraties van verschillende planten en mineralen die in de producten worden gebruikt.

De verpakking van Aava is gerealiseerd met behulp van moderne technologieën. De grafische elementen zijn digitaal geïllustreerd met behulp van Adobe Illustrator. Elk product heeft zijn eigen Pantone-kleur en wordt afgedrukt op een offset-drukpers. De doos heeft afmetingen van 65 x 65 x 112 mm en het etiket heeft afmetingen van 180 x 70 mm.

Naast het unieke ontwerp en de technische specificaties, heeft de verpakking van Aava ook aandacht voor duurzaamheid. De doos is gedrukt op papier met een matte celloglans afwerking, terwijl voor de container transparant plastic is gekozen omdat dit het meest waardevolle plastic is na recycling.

De verpakking van Aava is ontworpen voor een gezondheidsvoedingsmerk dat diepgeworteld is in de Noordse landen. Het ontwerp heeft een natuurlijke uitstraling, passend bij de natuurlijke ingrediënten van de producten. De doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijdscategorieën van 30 tot 60 jaar.

Het ontwerp van Aava heeft erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Aava is bekroond vanwege de sterke technische kenmerken en het prachtige artistieke vakmanschap.

Met zijn Noordse twist en focus op eerlijkheid en transparantie, is de verpakking van Aava een visuele weergave van de kracht van de natuur. Het ontwerp is uniek, duurzaam en heeft erkenning gekregen in de vorm van een prestigieuze designprijs. Aava is niet zomaar een verpakking, het is een kunstwerk dat de essentie van het merk weerspiegelt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maja Maksimovic
Afbeeldingscredits: Aavalabs
Projectteamleden: Maja Maksimovic, Otso Kääriäinen
Projectnaam: Aava
Projectklant: Maja Maksimovic


Aava IMG #2
Aava IMG #3
Aava IMG #4
Aava IMG #5
Aava IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp