Shangfang Bouwblokken Verpakking: Een Ode aan Chinese Wijsheid

Beijing Xingchen Wanqian Technology Herdefinieert Speelgoedverpakking

De Shangfang Large Seal Script bouwblokken verpakking is niet alleen een opslagmiddel, maar ook een eerbetoon aan de rijke Chinese cultuur en filosofie.

In het hart van Beijing werkt Xingchen Wanqian Technology aan een project dat de grenzen van traditionele speelgoedverpakkingen verlegt. De Shangfang Large Seal Script, een bouwblokken set, wordt gepresenteerd in een verpakking die geïnspireerd is op de grote zegels van Chinese keizers. Dit ontwerp, dat zowel functioneel als esthetisch is, nodigt gebruikers uit om na te denken over Chinese filosofische gedachten en illustreert de diepgewortelde waarden van het oude China.

De verpakking, die dient als een geschenkdoos, is ontworpen met een vierkante dienblad- en dekselcombinatie, waarbij het deksel is vervaardigd uit acryl met goudgestempelde letters. De binnenkant is bekleed met rood aanraakpapier, EVA en fluweel, wat bijdraagt aan de luxe uitstraling. De instructieboekomslag, gemaakt van katoen met eveneens goudgestempelde letters en patronen, versterkt het gevoel van erfgoed en traditie.

De verpakking is niet alleen een middel om de bouwblokken te bewaren, maar ook een educatief instrument. Het ontwerp, gebaseerd op de filosofie van Zhu Xi, een denker uit de Ming-dynastie, stimuleert gebruikers om dingen te onderzoeken en de principes daarachter te begrijpen. De gescheiden opslag van componenten in de verpakking weerspiegelt deze analytische benadering.

De technische uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp waren aanzienlijk. De combinatie van verschillende materialen vereiste nauwkeurige aanpassingen en meerdere revisies om de perfecte pasvorm te garanderen. Bovendien was duurzaamheid een sleutelfactor; de materialen en het hergebruik van de verpakking moesten aan hoge duurzaamheidsnormen voldoen.

De interactie met de verpakking is zorgvuldig overwogen. Bij het openen van het acryldeksel worden gebruikers begroet door twee transparante componenten die de geassembleerde woorden vastzetten. Een lint naast het instructieboek vergemakkelijkt het verwijderen en openen van de volgende laag, waarbij elke component netjes is opgeslagen in een raster met foto's en afmetingsinformatie.

Deze innovatieve verpakking is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt. Het project, gestart in maart 2023 en gepland voor voltooiing in september 2023, zal naar verwachting in juni 2024 op de markt komen. Met deze prestatie heeft Beijing Xingchen Wanqian Technology een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke tapestry van Chinese ontwerptraditie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhong Huang
Afbeeldingscredits: Zhong Huang
Projectteamleden: Huang Zhong, Li Jiuzhou, Ren Shengyuan, Wang Mingling
Projectnaam: Shangfang Large Seal Script
Projectklant: Beijing Xingchen Wanqian Technology Co., Ltd


Shangfang Large Seal Script IMG #2
Shangfang Large Seal Script IMG #3
Shangfang Large Seal Script IMG #4
Shangfang Large Seal Script IMG #5
Shangfang Large Seal Script IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp