Educatieve Bouwblokken Herleven Chinese Cultuur

Shangfang Groot Zegelschrift: Innovatief Speelgoed met Historische Waarde

Beijing Xingchen Wanqian Technology brengt met Shangfang Groot Zegelschrift een educatieve bouwblokset die kinderen op een speelse wijze onderdompelt in de rijke Chinese cultuur.

Speelgoed speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen, en wanneer dit verrijkt wordt met culturele elementen, kan het bijdragen aan een dieper begrip en waardering voor het erfgoed. Het Shangfang Groot Zegelschrift is een bouwblokset die niet alleen de creativiteit en interactie stimuleert, maar ook de kennis van en respect voor de Chinese cultuur bevordert. Dit unieke speelgoed is geïnspireerd op 'Het Boek van Familienamen', een klassiek Chinees leermateriaal dat teruggaat tot wel duizend jaar geleden.

Wat het Shangfang Groot Zegelschrift onderscheidt, is de toepassing van de eeuwenoude pen-en-gatverbinding, een techniek die meer dan 7000 jaar geleden ontstond en nog steeds wordt toegepast. Door het samenvoegen van bouwstenen ervaren spelers niet alleen plezier, maar maken ze ook kennis met de indrukwekkende historische en culturele erfenis van China.

De productie van de bouwblokken gebeurt met een op maat gemaakte goudkleurige masterbatch, die zorgt voor een uniforme kleur en duurzaamheid. Het gebruikte ABS-materiaal is superieur in eigenschappen, heeft een hoge slagvastheid en chemische stabiliteit. Bovendien is het materiaal recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het ontwerp.

De bouwblokset, met afmetingen van 308mm bij 308mm bij 133mm, vereist verschillende soorten en maten blokken en verbindingsstukken, afhankelijk van de streken en posities van de karakters. De veelzijdige verbindingen aan vijf zijden van een bouwblok maken het mogelijk om de blokken in de gewenste vormen te assembleren.

Het project, gestart in januari 2023 in Beijing, is gepland om in oktober 2023 afgerond te worden, met een marktintroductie in juni 2024. De onderliggende research voor dit ontwerp is gebaseerd op 'Het Boek van Familienamen', dat een cruciale rol speelt in de overdracht van familienamen en het begrip van karakters, en het Shangfang Groot Zegelschrift, bekend om zijn prachtige streken en ordelijke layout.

De grootste uitdaging was het opnieuw ontwerpen van de karakters van meer dan 500 familienamen en het herclassificeren van de letterstructuren. De combinatie van de pen-en-gatverbinding leidde tot een innovatief ontwerp en de ontwikkeling van een nieuwe stuk- en inzetstructuur, waardoor productie haalbaar werd. Dit was een complex en arbeidsintensief technisch werk.

De Shangfang Groot Zegelschrift bouwblokset is bekroond met de IJzeren A' Speelgoed, Spellen en Hobby Producten Ontwerp Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhong Huang
Afbeeldingscredits: Zhong Huang
Projectteamleden: Huang Zhong, LI Jiuzhou, Wang Mingling, Gao Qiang
Projectnaam: Shangfang Large Seal Script
Projectklant: Beijing Xingchen Wanqian Technology Co., Ltd


Shangfang Large Seal Script IMG #2
Shangfang Large Seal Script IMG #3
Shangfang Large Seal Script IMG #4
Shangfang Large Seal Script IMG #5
Shangfang Large Seal Script IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp