Elephant Weight: Een Innovatief Educatief Speelgoed

Ontworpen door Shanghai Art and Design Academy

Elephant Weight, een wiskundig vroegeducatief speelgoed, is geïnspireerd op een traditioneel Chinees verhaal en ontworpen om kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met gewicht en getallen.

Het verhaal van "Cao Chong Weegt de Olifant" is een klassiek Chinees verhaal dat de methode van "gelijke vervanging" introduceert. In het verhaal vervangt Cao Chong een olifant door vele stenen en maakt markeringen op een boot om hetzelfde effect te bereiken. Door het gewicht van de stenen te meten, kan het gewicht van de olifant worden bepaald. Dit idee van "groot" transformeren naar "klein" is de inspiratiebron voor Elephant Weight.

Elephant Weight is een wiskundig vroegeducatief speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar. Elk klein olifantgewicht is gemarkeerd met 5g, 10g, 20g, 30g, 40g, 50g en 100g. Door het gewicht te meten aan de hand van het zinken van de romp, kunnen kinderen duidelijk het gewicht van verschillende schalen voelen en hun gevoeligheid voor gewicht en getallen versterken. Dit speelgoed moedigt ook aan tot zorgvuldige observatie van kleine voorwerpen in hun omgeving.

De productie van Elephant Weight omvat CNC-verwerking, schilderen en handmatige lijmtoepassing. Het speelgoed heeft specifieke afmetingen voor de golflichaam, romp, vlaggenmast en vlag. Het interactieve aspect van het speelgoed omvat het plaatsen van items die je wilt wegen, het markeren van de zinkpositie van het schip met het anker, het inbrengen van de olifantgewichten om de romp terug te brengen naar de ankerpositie en het berekenen van het gewicht van het object met de olifantgewichten.

Dit project, dat begon in maart 2022 en eindigde in maart 2023 in Shanghai, was gebaseerd op onderzoek naar de voortgang van wiskunde in de basisschool en de eigenschappen van compressieveren. Het overwinnen van creatieve, technische en onderzoeksuitdagingen, zoals de grootte van de veer en het maken van mallen voor de gewichten, heeft bijgedragen aan het succes van het ontwerp.

Elephant Weight heeft de prestigieuze Iron A' Toys, Games en Hobby Products Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sha Yang
Afbeeldingscredits: Yuxuan Zhang Nana Liao Sha Yang
Projectteamleden: Sha Yang
Projectnaam: Elephant Weight
Projectklant: Sha Yang


Elephant Weight IMG #2
Elephant Weight IMG #3
Elephant Weight IMG #4
Elephant Weight IMG #5
Elephant Weight IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp