Cosmic Man: Een Retro-Futuristische Verzamelbare Speelgoed

Ontworpen door Fan Bai: Een Symbool van Eeuwig Bewustzijn en Oneindige Ruimte

Geïnspireerd door de menselijke ambitie voor oneindig bestaan, is Cosmic Man een verzamelbaar speelgoed dat de grenzen van design en technologie verlegt. Het combineert elementen van retro-futurisme, duurzaamheid en kunst om een uniek object te creëren dat zowel decoratief als interactief is.

De vorm van Cosmic Man is een symbool van de menselijke expansie naar de ruimte. In de tijd dimensie streven mensen naar eeuwig leven en gebruiken technologie om hun bewustzijn te parasiteren op kunstmatige intelligentie. Het mechanische brein van de Cosmic Man vertegenwoordigt AI en eeuwig bewustzijn, en het lichaam is de interface tussen eeuwig bewustzijn en oneindige ruimte.

Wat Cosmic Man onderscheidt, is het retro-futuristische ontwerp. De klassieke kleurcontrasten brengen een retro gevoel van luxe en roepen herinneringen en gevoelens van vervlogen tijden op. De mechanische elementen interpreteren rijke verhalen, terwijl de retro technologische textuur van de decoratieve lichten botst met de punkcultuur van de riem, wat een unieke charme uitstraalt.

De realisatie van Cosmic Man is een toonbeeld van duurzaam ontwerp. Het is volledig digitaal ontwikkeld, met een vereenvoudigd ontwerp dat het interne structuur uitholt om het materiaalverbruik en het productgewicht aanzienlijk te verminderen. De integratie is lichtgewicht en duurzaam, en de verfijnde handvaardigheid en de geest van de ambachtsman geven de precisie en efficiëntie van de technologie een warme, moderne commerciële, artistieke speelgoed.

De interactie met Cosmic Man is eenvoudig en intuïtief. De basis fungeert als een oplaadeenheid - plaats de Cosmic Man op de bodem om het decoratieve licht op te laden. De armen en handen kunnen flexibel draaien en van houding veranderen. Accessoires zoals schoenen, jetpacks en helmen kunnen worden gecombineerd en geassembleerd, waardoor de modularisatie de demontage, uitwisseling en verzameling van speelgoedfiguren mogelijk maakt.

Het project begon in 2021 en werd voltooid in Beijing in 2022. In de loop van het project werden 15 experimenten uitgevoerd om een balans te vinden tussen precisie en de beste energie-efficiëntie. De uitdagingen van het ontwerp lagen in het balanceren van energie-efficiëntie en het minimaliseren van verbruiksartikelen en gewicht zonder in te boeten aan kwaliteit.

De Cosmic Man is bekroond met de Iron A' Toys, Games and Hobby Products Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Cosmic Man interpreteert het concept dat het leven beperkt is en het bewustzijn oneindig is. Op een dag zal AI, als drager van het menselijk bewustzijn, de missie volbrengen die het beperkte leven niet kan volbrengen. De combinatie van ruimteverkenning, kunstmatige intelligentie en andere actuele onderwerpen maakt dit verzamelbare speelgoed tot een icoon van deze tijd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fan Bai
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Fan Bai, Cosmic Man, 2022. Image #2: Creator Fan Bai, Cosmic Man, 2022. Image #3: Creator Fan Bai, Cosmic Man, 2022. Image #4: Creator Fan Bai, Cosmic Man, 2022. Image #5: Creator Fan Bai, Cosmic Man, 2022.
Projectteamleden: Fan Bai
Projectnaam: Cosmic Man
Projectklant: Fan Bai


Cosmic Man IMG #2
Cosmic Man IMG #3
Cosmic Man IMG #4
Cosmic Man IMG #5
Cosmic Man IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp