Yummy: Een Restaurant Simulatiespel voor Kinderen

Een Unieke Houten Speelgoedervaring

Inleiding

Kinderen zijn dol op keukensimulatiespellen op computers en mobiele telefoons. Deze spellen zijn niet alleen leuk en boeiend, maar ook populair bij kinderen. Hoewel virtuele games erg leuk zijn, zijn er nog steeds veel ouders die geloven dat fysiek speelgoed beter is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Daarom heeft ontwerper Hang Li het unieke houten speelgoed Yummy ontworpen, dat kinderen de ervaring van een restaurant simulatiespel biedt en tegelijkertijd milieuvriendelijk en veilig is.

Yummy is ontworpen om kinderen een restaurant simulatiespelervaring te bieden. Het hoofdgedeelte bevat een teppanyaki-oven, een kassa, een set houten ingrediënten en een set houten menu's. Het speelgoed kan door meerdere personen worden gespeeld. Door verschillende rollen te spelen, zoals klant en chef-kok, leren kinderen over het proces van het runnen van een restaurant, zoals het opnemen van bestellingen, koken, serveren en afrekenen, en ontwikkelen ze hun praktische, cognitieve en sociale vaardigheden.

Yummy is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het houten gedeelte van het prototype is gemaakt van linden multiplex, inclusief de houten doos, laden en houten onderdelen. Het 'ijzeren plaat' gedeelte is gemaakt van mat acryl PMMA met lichtdoorlatendheid. De knoppen zijn 3D-geprint in hars. Het speelgoed maakt gebruik van Arduino UNO voor gegevensverwerking, in combinatie met RFID-modules en RFID-tags om "ingrediënten" en "menu's" te lezen en te identificeren.

De interactie met Yummy is eenvoudig en intuïtief. Spelers nemen de rol aan van klant en chef-kok. De klant kiest het gerecht en het menu, terwijl de chef-kok de juiste ingrediënten zoekt op basis van het menu. Het speelgoed identificeert de ingrediënten en geeft de voortgang van de bereiding weer met behulp van gekleurde lampjes. Een wit licht geeft aan dat het koken bezig is, een groen licht geeft aan dat het koken is voltooid en een rood licht geeft aan dat het gerecht is overgekookt. Wanneer het gerecht klaar is, geeft de klant een beoordeling en betaalt hij het bedrag.

Yummy is ontwikkeld in Ningbo en het oorspronkelijke prototype is voltooid in Hangzhou. Het project is nog steeds in de optimalisatiefase om ervoor te zorgen dat het speelgoed perfect voldoet aan de behoeften en verwachtingen van kinderen.

Yummy is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Speelgoed, Spellen en Hobbyproducten. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp van Yummy, dat uitblinkt in technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het speelgoed biedt kinderen een unieke speelervaring en stimuleert hun verbeeldingskracht, cognitieve vaardigheden en sociale interactie.

Met Yummy kunnen kinderen op een leuke en educatieve manier leren over het runnen van een restaurant. Het speelgoed stimuleert hun creativiteit, probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheden. Yummy is niet alleen een geweldig speelgoed, maar ook een verantwoorde keuze voor ouders die waarde hechten aan duurzaamheid en de gezonde ontwikkeling van hun kinderen.

Ontdek de wereld van Yummy en laat de verbeelding van uw kinderen de vrije loop!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hang Li
Afbeeldingscredits: Hang Li
Projectteamleden: Hang Li
Projectnaam: Yummy
Projectklant: Hang Li


Yummy IMG #2
Yummy IMG #3
Yummy IMG #4
Yummy IMG #5
Yummy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp