Keyt: Een Creatief en Educatief Speelgoed

Een Simpele, Maar Uitdagende Activiteit voor Kinderen

Keyt is een innovatief speelgoed dat geïnspireerd is door een slot en sleutel. Het is ontworpen om de concentratie en oog-hand coördinatie van kinderen te verbeteren.

Keyt is een uniek educatief speelgoed dat de vorm heeft van een slot en sleutel. Het doel van dit speelgoed is om kinderen uit te dagen en tegelijkertijd plezier te bieden. In plaats van de traditionele manier van het openen en sluiten van een slot, moet de sleutel door verschillende stappen in het slot worden geplaatst. Dit vereist dat de sleutel en de ringen in het slot worden gedraaid en gecoördineerd.

De interactie met Keyt is eenvoudig maar uitdagend. Kinderen proberen de sleutel door de ringen te laten gaan door zowel de sleutel als de ringen te draaien. Dit proces moet worden herhaald totdat de sleutel door alle ringen is gegaan en in het slot is geplaatst. Hetzelfde proces wordt gevolgd bij het verwijderen van de sleutel uit het slot. Deze activiteit kan aan beide kanten van het lichaam worden uitgevoerd en kan competitief worden gedaan binnen een bepaalde tijd.

Door het spelen met Keyt kunnen kinderen hun focus vergroten en hun oog-hand coördinatie verbeteren. Het draaien en positioneren van de ringen en sleutels vereist precisie en concentratie. Daarnaast helpt het ook bij de ontwikkeling van fijne motoriek.

Keyt is gemaakt van hoogwaardig HDPE-materiaal en wordt geproduceerd met behulp van spuitgiettechnologie. De afmetingen van de hele collectie zijn 5 cm x 5 cm x 11 cm, waardoor het speelgoed handig en draagbaar is.

Het ontwerpproces van Keyt begon in april 2020 en eindigde in mei 2020 in Esfarayen City. Tijdens het ontwerpproces werden verschillende tests en implementaties uitgevoerd om de beste resultaten te behalen. Het oorspronkelijke prototype van het product werd verbeterd door de ringen binnen het slot te houden en de vorm van de 4 staven rond het slot te veranderen. Hierdoor kunnen de tanden van de sleutel de ringen passeren.

De uitdaging bij het ontwerpen van Keyt lag voornamelijk in het bedenken van de juiste stappen om de sleutel in het slot te plaatsen en deze uitdaging interessant te maken. Daarnaast was het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de ringen binnen het slot bleven. Door het creëren van een gebogen vorm in de staven en het plaatsen van 4 staven rondom, werd voorkomen dat de ringen eruit kwamen.

Keyt is een eenvoudig, maar boeiend speelgoed dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van concentratie en oog-hand coördinatie. Het is een geweldige activiteit voor kinderen om hun motorische vaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd plezier te hebben.

Keyt is ontworpen door Esmail Ghadrdani en heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Toys, Games and Hobby Products Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Keyt wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het speelgoed biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.

Keyt is een kleurrijk en creatief speelgoed dat kinderen urenlang plezier zal bezorgen. Het is een geweldige toevoeging aan elke speelgoedcollectie en zal zeker de aandacht trekken van kinderen van alle leeftijden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esmail Ghadrdani
Afbeeldingscredits: Esmail Ghadrdani
Projectteamleden: Esmail Ghadrdani
Projectnaam: Keyt
Projectklant: Esmail Ghadrdani


Keyt IMG #2
Keyt IMG #3
Keyt IMG #4
Keyt IMG #5
Keyt IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp