Wereldwijde Gelukssymbolen tot Leven Gebracht

Wong Li Tong's 'Turning Luck': Een Innovatieve Kijk op Geluk

Ontdek hoe de 'Turning Luck' collectie van Wong Li Tong traditionele gelukssymbolen transformeert in interactieve, duurzame speelgoedmodellen die culturele diversiteit vieren.

In een tijd waarin velen op zoek zijn naar voorspoed en positieve energie, introduceert Wong Li Tong een creatieve benadering van geluk met 'Turning Luck'. Dit doe-het-zelf houten automaton speelgoed biedt gebruikers een dynamische ervaring met modellen die de symboliek van wereldwijde geluksbrengers verkennen. De collectie omvat tien gelukssymbolen uit verschillende culturen, zoals de Japanse Maneki-neko en de Zweedse Dala Horse, elk met een eigen verhaal en aspiratie voor een positief leven.

'Turning Luck' onderscheidt zich door de combinatie van mechanische interactie met culturele iconen. De gebruiker assembleert het speelgoed zelf, waarna met een draai aan de hendel de levendige effecten van elk model tot leven komen. Deze interactie bevordert culturele uitwisseling en wekt positieve energie en speelsheid op. De modellen zijn vervaardigd uit milieuvriendelijke materialen zoals MDF en acrylpanelen, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en het minimaliseren van afval.

De technologie achter 'Turning Luck' is gericht op milieubewustzijn. De MDF-onderdelen worden met een laser gesneden en met UV-geprinte ontwerpen verrijkt, terwijl de acrylpanelen elementen uit tien verschillende landen tonen. Gebruikers kunnen via een QR-code op de verpakking toegang krijgen tot montagevideo's en culturele verhalen op de officiële website, wat bijdraagt aan een papierloze en inktbesparende aanpak.

De producten van 'Turning Luck' zijn niet alleen speels en educatief, maar ook technisch doordacht. Elk model heeft een specifieke grootte en is zo ontworpen dat alle onderdelen binnenin het model kunnen worden opgeborgen. Dit slimme ontwerp elimineert de noodzaak voor extra verpakking, waardoor de impact op het milieu verder wordt verkleind.

De 'Turning Luck' collectie is meer dan speelgoed; het is een artistiek en cultureel statement. Elk model is een viering van diversiteit en een uitnodiging om de rijkdom van verschillende culturen te ontdekken. Door de combinatie van kleurrijke illustraties en mechanische beweging wordt elk gelukssymbool op een unieke manier tot leven gebracht. Wong Li Tong en zijn team hebben een platform gecreëerd dat niet alleen vermaakt, maar ook informeert en inspireert.

De erkenning van 'Turning Luck' met een Zilveren A' Design Award onderstreept de creativiteit en professionele uitmuntendheid van het ontwerp. Het is een bewijs van innovatie en een voorbeeld van hoe design positieve gevoelens en verwondering kan opwekken. Met 'Turning Luck' heeft Wong Li Tong een nieuwe dimensie toegevoegd aan de manier waarop we naar geluk en culturele tradities kijken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wong Li Tong
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Ng Kok Kiang,2023. Image #2: Designer Lim Chiew Hong,2023. Image #3: Designer Lim Chiew Hong,2023. Image #4: Designer Ng Kok Kiang,2023. Image #5: Designer Ng Kok Kiang,2023.
Projectteamleden: Illustration Designer: LAU YOONG GUANN Visual Designer: NG KOK KIANG Promotional Marketing: WONG LI TONG Model Designer: LIM CHIEW HONG
Projectnaam: Turning Luck
Projectklant: Department of Visual Communication Design


Turning Luck IMG #2
Turning Luck IMG #3
Turning Luck IMG #4
Turning Luck IMG #5
Turning Luck IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp