Speels Design met een Missie: Luyao x National Palace Museum

Shih Ting Ling's creaties verenigen kunst en sociale bewustwording

In een unieke samenwerking tussen Luyao en het National Palace Museum, onthult ontwerper Shih Ting Ling een serie speelgoed die kunst, empathie en milieubewustzijn samenbrengt.

De serie, geïnspireerd door kinderen met autisme, gebruikt de transparantie van porselein om kwetsbaarheid uit te drukken en het publieke begrip te vergroten. De SU Zombie Alpha en Kakigoori Kuma figuren pakken milieuproblemen aan door middel van creatieve ontwerpen, en pleiten voor afvalvermindering en actie tegen de opwarming van de aarde. Deze creaties versterken het maatschappelijk bewustzijn en de compassie, en brengen kunstzinnigheid samen met belangrijke maatschappelijke gesprekken.

Deze serie vormt een harmonieuze fusie van kunst en realiteit, waarbij traditionele artefacten uit het National Palace Museum worden geïntegreerd met hedendaags karakterontwerp. Het vertegenwoordigt compassie voor kinderen met autisme en duurzaamheid van het milieu, waarbij jadekool en blauw-wit porseleinen artefacten worden verwerkt met PU-hars en PVC-email. Deze creatieve representaties behouden cultureel erfgoed, stimuleren de discussie over wereldwijde kwesties en moedigen gezamenlijke inspanningen aan voor een betere toekomst.

De collectie verweeft moderne en traditionele esthetiek met behulp van PU-hars en PVC-email om de texturen van porselein na te bootsen. De Jadeite Cabbage Hedgehogs emuleren de luminescentie van jadeiet, terwijl de Blue and White Porcelain Hedgehogs klassieke elegantie introduceren met lotuspatronen. De SU Zombie Alpha maakt gebruik van laktechnieken om culturele relikwieën te reflecteren. De Kakigoori Kuma, met een doorschijnend ontwerp in combinatie met chrysantenpatronen, combineert klassieke gratie met speelse charme.

De Jadeite Hedgehogs zijn gemaakt van polyurethaanhars, meten 11,4x13,2x10,6 cm, wegen 700 g en tonen fijne schilderkunst op een enkele mal. De Porcelain Hedgehogs zijn gemaakt van PVC-vinyl, meten 6,5x5,2x5,5 cm, wegen 32 g en gebruiken faux-porseleinschildertechnieken voor een klassieke ambiance. De SU Zombie Alpha zijn gemaakt van polyurethaanhars, meten 5,4x12,5x20 cm, wegen 1,4 kg en gebruiken faux-porseleintechnieken om vissenvlees af te beelden. De Kakigoori Kuma zijn gemaakt van PVC-vinyl, meten 7,2x6x5,4 cm, wegen 37 g en spuiten transparant vinyl wit voor een porseleinachtige textuur.

Autisme wordt gesymboliseerd door de vorm van egels, wat zelfbescherming betekent. De Jadeite Cabbage egel combineert kunst, cultuur en gelaagd vakmanschap. Het stuk, gemaakt van PU-hars, moedigt innerlijke kracht aan. Bewustzijn van autisme wordt benadrukt met behulp van een Ming Xuande komontwerp en faux-porseleinschildertechnieken. Voedselverspillingskwesties worden onderzocht door middel van een sushi-geïnspireerd zombieontwerp in drie tinten blauw. Het ijsbeerpersonage benadrukt milieuproblemen.

Dit project is een zilveren A' Design Award winnaar in de categorie Speelgoed, Spellen en Hobbyproducten in 2024, wat staat voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntende expertise en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en introduceren positieve gevoelens, verbazing en verwondering.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHIH TING LING
Afbeeldingscredits: Luyao Design
Projectteamleden: Chief Designer: Shih Tong Ling Designer: Zih Xuan Jiang Designer: Yun Ju Tseng
Projectnaam: Luyao x National Palace Museum
Projectklant: Luyao Design


Luyao x National Palace Museum IMG #2
Luyao x National Palace Museum IMG #3
Luyao x National Palace Museum IMG #4
Luyao x National Palace Museum IMG #5
Luyao x National Palace Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp