Zoo Animals: Een Unieke Speelgoedcollectie die de Verbeeldingskracht van Kinderen Stimuleert

Ontwerper: Esmail Ghadrdani

Kinderen hebben een levendige verbeeldingskracht en kunnen de meest gewone objecten omtoveren tot iets buitengewoons. Met de Zoo Animals speelgoedcollectie kunnen kinderen hun eigen dierentuin creëren met behulp van stenen en andere alledaagse voorwerpen. Deze unieke collectie, ontworpen door Esmail Ghadrdani, stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen op een speelse en educatieve manier.

De inspiratie voor de Zoo Animals collectie kwam voort uit de vraag: hoe kunnen kinderen creëren wat ze in hun hoofd zien? Het doel van dit speelgoed is om kinderen te helpen hun verbeeldingskracht tot leven te brengen en te visualiseren wat ze in hun eenvoudige en kinderlijke wereld zien. Kinderen hebben altijd al van eenvoudig en basaal speelgoed gehouden, juist omdat hun verbeeldingskracht het kan transformeren tot alles wat ze maar willen. In hun wereld worden mensen, dieren, vogels, enzovoort op een eenvoudige manier voorgesteld.

De Zoo Animals collectie bestaat uit 10 dieren, waarvan de onderdelen verschillende poten en hoorns bevatten die verschillende dieren vertegenwoordigen. De vorm van de poten is hetzelfde, maar de hoorns zijn verschillend. Soms zien we objecten om ons heen die lijken op de vorm van verschillende wezens. Kinderen kunnen hun eigen beelden van dieren maken met objecten zoals stenen. Door de hoorns en poten aan elkaar te bevestigen, kunnen ze gemakkelijk het gewenste dier creëren. De poten en hoorns hebben een klemachtige vorm vanwege hun halfronde vorm en kunnen met een beetje druk aan het lichaam worden bevestigd.

De Zoo Animals collectie is gemaakt met behulp van spuitgieten en HDPE. De verschillende dieren hebben verschillende afmetingen, waarbij de diameter van de cirkels 4 cm is. Het ontwerp is zorgvuldig doordacht om zowel duurzaamheid als speelbaarheid te garanderen.

Het maken van dieren met de Zoo Animals collectie is heel eenvoudig en vereist geen speciale instructies. Objecten om ons heen, zoals stenen, kunnen worden gebruikt als lichaam van het dier, en door de hoorns en poten aan elkaar te bevestigen, kan het gewenste dier gemakkelijk worden gecreëerd. De klemachtige vorm van de poten en hoorns maakt het eenvoudig om ze aan de stukken te bevestigen. Kinderen kunnen hun eigen dierentuin creëren en hun verbeeldingskracht de vrije loop laten.

De Zoo Animals collectie is ontwikkeld in Esfarayen City en het project liep van september 2022 tot november 2022. Bij het ontwerpen van dit speelgoed is uitgebreid onderzoek gedaan naar de favoriete speeltjes van kinderen en hun interesses. Het is gebleken dat het creëren van wat ze visualiseren en het gebruiken van hun verbeeldingskracht hen plezier en opwinding geeft. Met deze set kunnen ze dieren maken met verschillende objecten, waardoor hun creativiteit en verbeeldingskracht worden gestimuleerd.

De Zoo Animals collectie heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Toys, Games and Hobby Products Design in 2023. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Met de Zoo Animals speelgoedcollectie kunnen kinderen hun verbeeldingskracht de vrije loop laten en hun eigen dierentuin creëren. Dit unieke speelgoed stimuleert creativiteit, verbeeldingskracht en speelplezier, terwijl het ook educatieve voordelen biedt. Het is een geweldige toevoeging aan elke speelgoedcollectie en zal kinderen urenlang plezier bezorgen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Esmail Ghadrdani
Afbeeldingscredits: Esmail Ghadrdani
Projectteamleden: Esmail Ghadrdani
Projectnaam: Zoo Animals
Projectklant: Esmail Ghadrdani


Zoo Animals IMG #2
Zoo Animals IMG #3
Zoo Animals IMG #4
Zoo Animals IMG #5
Zoo Animals IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp