Haarsalon: Een Creatief Speelgoed voor Kinderen

Een Uniek Ontwerp van Yi-Teng Shih, Vincent Mao en Jay Li

Haarstyling wordt kinderspel met deze unieke haarsalon, speciaal ontworpen om de creativiteit en handvaardigheid van kinderen te stimuleren. Het speelgoed, dat de vorm heeft van schattige dieren, stelt kinderen in staat om hun eigen kapsels te creëren en te experimenteren met verschillende stijlen. Met dit duurzame en interactieve speelgoed kunnen kinderen hun artistieke vaardigheden ontwikkelen terwijl ze plezier hebben.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens om kinderen hands-on vaardigheden bij te brengen. Door de schapenspeeltjes te voorzien van verschillende kapsels, zoals een ooien, rammen of punk-schapen, kunnen kinderen hun eigen stijl aan het speelgoed geven. Dit stimuleert hun creativiteit en stelt hen in staat om vrij te experimenteren. Het speelgoed is geschikt om samen te spelen met vrienden en ouders, wat zorgt voor veel plezier en lachende gezichten. Bovendien is het gebruik van deeg als materiaal duurzaam en vereist het geen elektriciteit, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

De unieke eigenschappen van deze haarsalon zijn gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden van kinderen. Door het maken van verschillende kapsels voor de dieren, kunnen kinderen hun creativiteit, concentratie, cognitie, logica, esthetiek en expressie verbeteren. Het uitproberen van verschillende kapsels is een experimenteel proces waarbij kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren.

Het speelgoed is gemaakt van plastic en wordt geproduceerd door middel van spuitgieten. Elk dier heeft een afmeting van 10 cm x 8 cm x 5 cm. De compacte en stevige vorm zorgt ervoor dat het speelgoed gemakkelijk te hanteren is voor kinderen.

De interactie met het speelgoed is eenvoudig en intuïtief. Kinderen hoeven alleen maar het deeg in het dier te plaatsen en door erin te knijpen, wordt het deeg omgevormd tot haar. Het deeg kan telkens opnieuw worden gebruikt en als het uitdroogt, kan het eenvoudig worden hersteld door er wat water aan toe te voegen. Dit herbruikbare materiaal is zowel goed voor de gebruikers als voor het milieu.

Het ontwerpproces van deze haarsalon duurde van januari 2019 tot januari 2021 en vond plaats in Hong Kong en Ningbo. Het team, bestaande uit Dr. Yi-Teng Shih van PolyU Design, Mr. Vincent Mao en Mr. Jay Li van Ningbo MiroKids Toys Co., Ltd, en Ms. Gana Xu, heeft samengewerkt om dit unieke speelgoed te realiseren.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Toys, Games and Hobby Products Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het speelgoed combineert kunst, spel en verbeelding en draagt bij aan de esthetische ontwikkeling van kinderen.

Deze haarsalon biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen kapsels te creëren en hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen. Met dit duurzame en interactieve speelgoed kunnen kinderen zich creatief uiten en plezier hebben terwijl ze hun eigen stijl ontdekken. Het is een geweldige manier om kinderen te inspireren en hun verbeeldingskracht te stimuleren.

Afbeeldingscredits: Mr. Vincent Mao, Dr. Yi-Teng Shih, Mr. Jay Li, Ms. Gana Xu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi Teng Shih
Afbeeldingscredits: Mr Vincent Mao, Dr Yi-Teng Shih, Mr Jay Li, Ms Gana Xu
Projectteamleden: PolyU Design: Dr Yi-Teng Shih Ningbo MiroKids Toys Co.,Ltd: Mr Vincent Mao Mr Jay Li Ms Gana Xu
Projectnaam: Hair Salon
Projectklant: Yi Teng Shih


Hair Salon IMG #2
Hair Salon IMG #3
Hair Salon IMG #4
Hair Salon IMG #5
Hair Salon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp