Liberte: Een Vrijheidslievend Restaurantontwerp

Een Meesterwerk van Variety Enterprise Co., Ltd

Inleiding

Liberte, zoals de naam al aangeeft, staat voor vrijheid. Het is echter geen gemakkelijk concept om te interpreteren. Het ontwerpteam begrijpt vrijheid als het losbreken van beperkingen. Net zoals de muziek van Philip Glass, accumuleren subtiele en continue veranderingen van basiselementen in een rigoureus systeem om het thema te vormen. Er zijn subtiele veranderingen tussen de veranderingen.

Liberte is een restaurant dat de aandacht trekt met zijn witte muur zonder gebruikelijke elementen bij de ingang. Het waterscape geeft een hint van ruimtetransformatie. Draai je om en loop een paar stappen om een ​​speciale wereld binnen te gaan. Een vloeiende boogvormige muur zonder een eindlijn vormt de ruimte, van het plafond tot de vloer.

Ontworpen als een theater, zijn de stoelen van het restaurant zorgvuldig gekozen in samenwerking met de chef-kok en de merkadviseur. De kleuren en de sfeer van de service zijn nauwkeurig overwogen. Verschillende grijze, beige en witte kleurtinten met textuur zijn toegepast, geïnspireerd op de esthetische toon van Takeda-plaatdecoratie.

Het project beslaat een oppervlakte van 200 vierkante meter en is gelegen in Kaohsiung, Taiwan. Het werd voltooid in december 2020.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Liberte waren het creëren van een ruimte die waardigheid uitstraalt en een gevoel van gewichtloosheid geeft. De elementen lijken eenvoudig, maar behouden de balans van de ruimte, net als kalligrafie, eenvoudig maar natuurlijk.

Het kleurenpalet van de tafels is een mix van verschillende tinten wit, als een schilderij met de textuur van een tafelkleed. De grootte van de stoelen en de lichtinval zijn zorgvuldig gemeten. De stoelen hebben een geschikte afstand tot de keuken, wat handig is voor het personeel om de koks te ondersteunen of even uit te rusten. Het is niet alleen elegant en vrij, maar ook samenhangend en efficiënt. Liberte interpreteert vrijheid met een moderne geest.

Liberte heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Liberte is een uniek restaurantontwerp dat vrijheid op een verfijnde manier interpreteert. Met zijn vloeiende lijnen, subtiele veranderingen en zorgvuldig gekozen kleurenpalet straalt het een gevoel van elegantie en harmonie uit. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van een culinaire ervaring in een omgeving die vrijheid en creativiteit ademt.

Afbeeldingen met dank aan fotograaf Kevin Wu, Liberte, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Variety Enterprise Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Kevin Wu, Liberte, 2020.
Projectteamleden: Designer: Sin-Feng Lin Designer: Chia-Yen Wei Designer: Wei-Lin Wu
Projectnaam: Liberte
Projectklant: Variety Enterprise Co., Ltd


Liberte IMG #2
Liberte IMG #3
Liberte IMG #4
Liberte IMG #5
Liberte IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp