Grayish Green: Een Interieurontwerp Geïnspireerd door de Natuur

Een ontwerp van Yi-Lun Hsu

Inleiding

Dit interieurontwerp, genaamd "Grayish Green", is gemaakt door de getalenteerde ontwerper Yi-Lun Hsu. Het ontwerp is geïnspireerd door de liefde van de eigenaar voor de natuur en heeft als doel een ontspannen en rustige sfeer te creëren. Met behulp van lichte houtkleuren en grijsgroene accenten is dit ontwerp een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur.

Ontwerp Unieke Eigenschappen

Het unieke kenmerk van dit ontwerp is de aandacht voor de behoeften van de eigenaar. Als een actieve reiziger en sportliefhebber wilde de eigenaar een ruimte die open en uitnodigend was, maar ook ruimte bood voor zelfstandig werken. Dit ontwerp biedt zowel open gemeenschappelijke ruimtes als afgezonderde werkplekken.

Realisatietechnologie

Om de ruimte optimaal te benutten, heeft de ontwerper de keuken en de studeerkamer samengevoegd door een scheidingswand te verwijderen. De keuken is omgevormd tot een centraal eiland, waardoor er meer interactie mogelijk is in de openbare ruimte. De studeerkamer heeft glazen scheidingswanden gekregen, waardoor er meer natuurlijk licht binnenkomt en er een gevoel van openheid ontstaat. Het doel van het ontwerp is om een harmonieuze relatie tussen mens en natuur te creëren, waarbij zonlicht, groen en frisse lucht in elke aspect van het leven doordringen.

Ontwerplocatie en Tijdsbestek

Dit project werd voltooid in december 2022 in Hsinchu City, Taiwan. Het ontwerp is specifiek afgestemd op de behoeften en smaak van de eigenaar, waardoor het een unieke en persoonlijke ruimte is geworden.

Ontwerpuitdagingen

Het ontwerp van "Grayish Green" bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het gebouw waarin het ontwerp werd gerealiseerd, was al 13 jaar oud en had beperkte verlichting vanwege de nabijheid van andere gebouwen. Daarnaast zorgden structurele balken en kolommen voor een benauwd gevoel. Om het comfort van de ruimte te verbeteren, heeft de ontwerper gezorgd voor een betere visuele doorkijk, waardoor de openheid van de openbare ruimte is vergroot.

Conclusie

"Grayish Green" is een prachtig interieurontwerp dat de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Met zijn lichte houtkleuren, grijsgroene accenten en aandacht voor de behoeften van de eigenaar, is dit ontwerp een ware oase van rust en sereniteit. Het laat zien hoe een goed doordacht ontwerp kan bijdragen aan een harmonieuze leefomgeving.

Afbeeldingscredits: Fotograaf/Chi-Shou Wang

Auteursrecht: Minature Interior Design Ltd.

Prijzen en Erkenning: "Grayish Green" heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van "Grayish Green" is geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Photographer/Chi-Shou Wang
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu
Projectnaam: Grayish Green
Projectklant: Yi-Lun Hsu


Grayish Green IMG #2
Grayish Green IMG #3
Grayish Green IMG #4
Grayish Green IMG #5
Grayish Green IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp