Tijdscapsule: Een Historische Woonervaring

Lee Chi Yuan Vermengt Verleden en Heden in Uniek Woonontwerp

In een samensmelting van historische elementen en hedendaags comfort, creëert Lee Chi Yuan een residentiële ruimte die dient als tijdscapsule voor persoonlijke herinneringen.

In Taipei heeft ontwerper Lee Chi Yuan een woonruimte getransformeerd tot een 'Tijdscapsule', waarin vintage objecten en herinneringen een centrale rol spelen. Het interieur is verrijkt met verhalen, ingebed in antieke meubels en kunstwerken. De eigenaar, verzamelaar van massief houten meubilair met historische sporen, heeft een omgeving gecreëerd die zowel klassiek als persoonlijk aanvoelt.

De studiehoek vormt het hart van de openbare ruimte, afgeschermd door semi-open hoekpoorten aan beide zijden. Door het gebruik van doorzichtig glas en een houten schuifdeur ontstaat er een spel van licht en zichtlijnen, waardoor de ruimte zowel verbondenheid als beslotenheid biedt. Een klassieke stoel bij het raam, de Finn Juhl FAUTEUIL MODEL 1, biedt een comfortabele plek om van de middagzon te genieten.

De muren in de openbare ruimtes zijn bekleed met natuurlijke witte klei, die herinneringen oproept aan modderhuizen uit de kindertijd, terwijl de verweerde cipressen vensterbanken de artistieke driftwood beplantingen op de muren complementeren. Dit alles draagt bij aan een gevoel van authenticiteit en eenvoud.

De woning, met een oppervlakte van 854 vierkante voet, is een toonbeeld van hoe design en persoonlijke geschiedenis samenkomen. Overal in de ruimte zijn voorwerpen te vinden die de bewoners door verschillende levensfasen hebben begeleid en die in de toekomst verder zullen gaan met het vormen van herinneringen.

De grootste uitdaging was het creëren van een harmonieuze balans tussen de artistieke creaties van de dochter van de eigenaar en de meer traditionele elementen, zoals de sculpturen naast de eetkamer en de verlichte Guanyin Bodhisattva, die een serene en vredige sfeer uitstraalt.

Lee Chi Yuan heeft met 'Tijdscapsule' een ruimte gecreëerd die niet alleen dient als woonplek, maar ook als een levend archief van persoonlijke geschiedenis. Het project, gestart in maart 2022 en voltooid in oktober 2022, is een ode aan het verleden en een welkom voor de toekomst.

Deze bijzondere benadering van interieurdesign heeft Lee Chi Yuan een Iron A' Design Award opgeleverd in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lee Chi Yuan
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Lin Fu Ming, 2023 Image #2: Photographer Lin Fu Ming, 2023 Image #3: Photographer Lin Fu Ming, 2023 Image #4: Photographer Lin Fu Ming, 2023 Image #5: Photographer Lin Fu Ming, 2023
Projectteamleden: Designer:Lee Chi Yuan
Projectnaam: Time Capsule
Projectklant: Senpei Design


Time Capsule IMG #2
Time Capsule IMG #3
Time Capsule IMG #4
Time Capsule IMG #5
Time Capsule IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp