Herinneringen in Licht: Een Vernieuwende Kijk op Begrafenishuizen

Ontwerper You Ruei Lin transformeert traditionele begrafenisrituelen met hedendaagse esthetiek

Met een unieke benadering van begrafenisrituelen introduceert ontwerper You Ruei Lin een begrafeniscentrum dat licht gebruikt als symbool voor de wedergeboorte van het leven. Het project, genaamd 'Herinneringen in Licht', biedt een moderne en serene ruimte voor afscheid en herinnering.

You Ruei Lin, een gerenommeerde ontwerper, heeft een innovatieve benadering van begrafenisrituelen ontwikkeld. Geïnspireerd door de wisselende licht- en schaduwspelen die de horizon tussen leven en dood, aarde en hemel schilderen, heeft Lin een begrafeniscentrum ontworpen dat licht gebruikt als symbool voor de wedergeboorte van het leven. Het project, genaamd 'Herinneringen in Licht', biedt een moderne en serene ruimte voor afscheid en herinnering.

Het tweelaagse begrafeniscentrum is gebouwd naast een traditioneel crematorium. De begrafenisruimtes zijn in een rechthoekige configuratie geplaatst, met zicht op de buitenwereld vanuit zowel de voor- als achterkant. In plaats van de oude en traditionele Chinese stijlen, vertoont het algehele ontwerp trendy, hedendaagse esthetiek. Deze ruimte gebruikt licht als medium om de wedergeboorte van het leven te symboliseren, waardoor er een einde komt aan een lang afscheid.

De technologie die wordt gebruikt om dit ontwerp te realiseren omvat tegels, keramische platen, super slijtvaste houten vloeren, natuurlijk fineer, geïmporteerd behang, slimme technologie, ijzer, spiegels en glas. De eerste verdieping is 115 vierkante meter, terwijl de tweede verdieping 380 vierkante meter beslaat.

De donkergrijze metalen grille gecombineerd met een vloer-tot-plafond glas aan de gevel creëert een moderne uitstraling, eenvoudig en netjes. Bij binnenkomst in de foyer wordt de witte marmeren vloer verbonden met witte boogwanden. Verborgen in de kruising van de muren en plafonds, creëert het verborgen licht een heldere en plechtige sfeer in de ontvangstruimte, wat een schone en rijke entree schildert, vergelijkbaar met die van een kunstgalerie.

Als belangrijkste afscheidslocatie bevat het interieur van de bovenverdieping een open wachtruimte en ceremoniële ruimtes van verschillende groottes. Licht komt binnen vanuit de hele muur van ramen, waardoor rouwenden in een heldere en natuurlijke omgeving kunnen wachten terwijl ze diepere herinneringen ophalen. Met een Zen-achtig ontwerp, getuigt men van een afscheid van het leven, wat een startpunt markeert van een nieuwe reis.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met 'Herinneringen in Licht' heeft You Ruei Lin een ruimte gecreëerd die niet alleen dient als een plek voor afscheid, maar ook als een plek voor reflectie en herinnering. Het is een bewijs van de mogelijkheid om traditionele rituelen te transformeren met hedendaagse esthetiek en innovatieve ontwerpprincipes.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: You Ruei Lin
Afbeeldingscredits: Hey! Cheese photography team. Larry Chen film editor.
Projectteamleden: LIN YOU-RUEI
Projectnaam: Remembrances in Light
Projectklant: You Ruei Lin


Remembrances in Light IMG #2
Remembrances in Light IMG #3
Remembrances in Light IMG #4
Remembrances in Light IMG #5
Remembrances in Light IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp