Transformatie van een Loftkantoor: Een Innovatieve Werkplek

He Wang en Hancui Lu presenteren een bekroond interieurontwerp

In het bruisende zakencentrum van het Longhua District in Shenzhen, China, hebben ontwerpers He Wang en Hancui Lu een loftkantoor getransformeerd tot een innovatieve werkplek die technologie en flexibiliteit omarmt.

Geïnspireerd door het idee dat technologie de werkplek verandert en mobiel werken mogelijk maakt, hebben Wang en Lu een ruimte gecreëerd die zich aanpast aan verschillende werkpatronen. Het ontwerp omvat gebieden voor meditatie, solo werken, lezen, chatten en teamwork. Deze ruimtes worden verbonden door een verticale ruimte waar natuurlijk licht en frisse lucht rijkelijk binnenstromen.

Het unieke aan dit ontwerp is de flexibiliteit en de manier waarop de ruimte kan worden getransformeerd. De verticale ruimte, gedefinieerd door een set ingebouwde meubels die opslag, IT-hub, trap en bar integreren, is het centrum van de studio. Er zijn gemengde gebruiksruiimtes die niet alleen werken ondersteunen, maar ook communicatie en interactie bevorderen.

De ontwerpers hebben ook rekening gehouden met de uitdagingen van het werken in een beperkte ruimte. Het loftkantoor, dat 9,4 meter lang, 3,9 meter breed en 4,4 meter hoog is, moest efficiënt worden gebruikt. De doelstellingen waren om een werkplek te creëren die ruimte- en kostenefficiënt is, gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende werkomgevingen, sterk collaboratief is en een gemeenschap opbouwt.

Deze innovatieve benadering van kantoorinrichting heeft erkenning gekregen in de vorm van een Bronzen A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Met dit project hebben He Wang en Hancui Lu aangetoond dat een goed ontworpen werkplek niet alleen functioneel en efficiënt kan zijn, maar ook een ruimte kan zijn die creativiteit en productiviteit stimuleert, en waar mensen kunnen communiceren en interactie kunnen hebben. Het is een voorbeeld van hoe interieurontwerp kan bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van werk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: He Wang and Hancui Lu
Afbeeldingscredits: Iamge #1#2#3#4#5: Photographer He Wang 2021.
Projectteamleden: He Wang Hancui Lu
Projectnaam: Jiruishe Loft Office
Projectklant: He Wang and Hancui Lu


Jiruishe Loft Office IMG #2
Jiruishe Loft Office IMG #3
Jiruishe Loft Office IMG #4
Jiruishe Loft Office IMG #5
Jiruishe Loft Office IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp