Grand Theatre of Sanshui: Een Elegante Lotus en Cultureel Icoon

Een Nieuw Cultureel Landmark in Sanshui, China

Gelegen in Hexiang Lake, het hart van Sanshui New Town in Foshan City, is het Grand Theatre of Sanshui een architectonisch meesterwerk dat de elegantie van de lotus weerspiegelt en de culturele identiteit van de stad belichaamt.

Het Grand Theatre of Sanshui, ontworpen door Basic Concept (Perceptron Design Group), is geïnspireerd op de schoonheid van de lotus. Met zijn gracieuze bewegingen in de wind en aangename geur, is de lotus een symbool geworden van de stad Sanshui. Het theater is gebouwd rondom een lotusmeer, dat bekend staat om zijn prachtige lotusbloemen.

Met een oppervlakte van 5000 vierkante meter en drie verdiepingen, is het Grand Theatre of Sanshui een indrukwekkend gebouw dat zowel van binnen als van buiten voldoet aan hoge architectonische normen. Het interieur is ontworpen met aandacht voor akoestiek en esthetiek. Door het gebruik van houtfineer, wandbekleding en vloerbedekking is er een perfecte akoestische omgeving gecreëerd waarin geluiden optimaal worden weergegeven.

De ontwerpers hebben ook gebruik gemaakt van glazen ramen in de vloer om natuurlijk licht binnen te laten en het uitzicht op de lotus buiten te integreren. Op deze manier wordt er een harmonie gecreëerd tussen de esthetiek van het interieur en de natuurlijke omgeving.

Het Grand Theatre of Sanshui is niet alleen een cultureel centrum, maar ook een ontmoetingsplaats voor kunst, conferenties en zakelijke bijeenkomsten. Het combineert op harmonieuze wijze traditionele culturele elementen met modern design, waardoor het een unieke en betekenisvolle ruimte wordt.

Het ontwerp van het Grand Theatre of Sanshui is erkend met de prestigieuze Golden A' Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan buitengewone en trendsettende creaties die uitblinken in hun vakmanschap en impact hebben op de wereld.

Het Grand Theatre of Sanshui is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een cultureel icoon dat de elegantie van de lotus en de rijke geschiedenis van Sanshui weerspiegelt. Het is een plek waar kunst en cultuur samenkomen en waar mensen kunnen genieten van prachtige voorstellingen en inspirerende evenementen.

Met zijn unieke ontwerp en betekenisvolle symboliek is het Grand Theatre of Sanshui een ware schat voor de stad Sanshui en een bron van trots voor de lokale gemeenschap.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Basic Design
Afbeeldingscredits: Basic Design
Projectteamleden: Design Director: Zhide Liang Project responsibility: Yulei Lai Design Team: Yongyuan Chang Shujuan Ye
Projectnaam: Grand Theatre of Sanshui
Projectklant: Basic Design


Grand Theatre of Sanshui IMG #2
Grand Theatre of Sanshui IMG #3
Grand Theatre of Sanshui IMG #4
Grand Theatre of Sanshui IMG #5
Grand Theatre of Sanshui IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp