I Really Like Math: Een Interactief Wiskundeboek voor de Digitale Generatie

Een Unieke Benadering van Wiskundeonderwijs

Wiskunde is een vak dat vaak als uitdagend en saai wordt ervaren. Maar wat als wiskunde leuk en boeiend zou zijn? Dat is precies wat het project "I Really Like Math" heeft bereikt. Dit interactieve wiskundeboek is speciaal ontworpen voor de digitale generatie, die visuele objecten en informatie sneller verwerkt. Het biedt unieke leerervaringen voor wiskundige concepten.

Het "I Really Like Math" wiskundeboek onderscheidt zich door de focus op een goede gebruikerservaring. Studenten maken gebruik van verschillende tools om wiskundige principes te ervaren en op een natuurlijke manier te leren. De concepten worden uitgedrukt met behulp van infographics om de focus te versterken. Dit maakt het leren van wiskunde niet alleen effectiever, maar ook leuker.

Wat dit wiskundeboek echt uniek maakt, is de interactieve functionaliteit. In tegenstelling tot conventionele boeken kunnen studenten films invoegen of magneten aan de pagina's bevestigen. De pagina-indeling is gebaseerd op onderzoek naar gebruikerservaring, waarbij rekening wordt gehouden met het gezichtsveld van de gebruiker. Kleuren en afbeeldingen worden op een systematische manier gebruikt om de leerervaring te optimaliseren.

De omslag van dit interactieve wiskundeboek is ontworpen om studenten in staat te stellen ermee te werken. In tegenstelling tot traditionele boeken maakt de binding van het product het mogelijk om leerinhoud opnieuw te configureren voor verschillende leerplannen en extra materiaal handig op te bergen.

Dit project is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige technologieën en materialen. Het wiskundeboek heeft een afmeting van 235 mm breed, 29 mm diep en 297 mm hoog, met een gewicht van 925 gram. Het papier is gemaakt van Montblanc Extra White 105g, wat zorgt voor een prettige leeservaring.

Het "I Really Like Math" wiskundeboek is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling. Het project is gestart in juni 2018 en werd in september 2019 voltooid in Seoul, Korea. Het team achter dit project bestond uit getalenteerde professionals, waaronder art director Sanghyun An, ontwerper Minyoung Lee en ontwerper Seonmi Seo.

Dit unieke wiskundeboek heeft al veel erkenning gekregen. In 2020 werd het bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het "I Really Like Math" wiskundeboek wordt erkend als een product dat kunst, wetenschap, ontwerp en technologie combineert en een significante impact heeft op de wereld.

Het "I Really Like Math" wiskundeboek is een revolutionair educatief hulpmiddel dat wiskunde leuk en boeiend maakt voor de digitale generatie. Met zijn interactieve functies, gebruiksvriendelijkheid en unieke ontwerp is dit boek een must-have voor iedereen die op een leuke manier wiskunde wil leren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: VISANG
Afbeeldingscredits: VISANG
Projectteamleden: Art Director : Sanghyun An Designer : Minyoung Lee Designer : Seonmi Seo
Projectnaam: I Really Like Math
Projectklant: VISANG


I Really Like Math IMG #2
I Really Like Math IMG #3
I Really Like Math IMG #4
I Really Like Math IMG #5
I Really Like Math IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp