Multifunctionele Sneeuwkettingen: Een Veilige en Reddingsuitrusting voor Avonturiers

Ontworpen door Lu Xun Academy of Fine Arts

Inleiding

De multifunctionele sneeuwkettingen, ontworpen door de Lu Xun Academy of Fine Arts, zijn een innovatieve oplossing voor winterse rijomstandigheden en onverwachte noodsituaties tijdens outdoor avonturen. Deze unieke sneeuwkettingen bieden niet alleen grip op gladde wegen, maar kunnen ook worden omgevormd tot reddingsplaten om te helpen bij het ontsnappen uit gevaarlijke situaties. Met hun veelzijdigheid en functionaliteit zijn deze sneeuwkettingen een must-have voor avonturiers en automobilisten.

Ontwerper Li Fengze en zijn team hebben zich laten inspireren door bestaande auto-accessoires, zoals anti-slipkettingen en reddingsplaten. Ze merkten op dat reddingsplaten veel ruimte in beslag nemen in de auto, terwijl sneeuwkettingen vaak alleen worden gebruikt in winterse omstandigheden. Met dit in gedachten hebben ze de multifunctionele sneeuwkettingen ontworpen om beide problemen op te lossen.

Deze sneeuwkettingen hebben twee hoofdfuncties en toepassingsgebieden. Ten eerste kunnen ze eenvoudig aan de wielen worden bevestigd om veilig te rijden op besneeuwde en gladde wegen in stedelijke gebieden. Ten tweede kunnen ze worden omgevormd tot reddingsplaten om te helpen bij noodsituaties in woestijnen, modderige gebieden en moerassen. Dit modulaire ontwerp maakt het mogelijk om snel te reageren op onverwachte situaties en biedt een extra laag veiligheid tijdens outdoor avonturen.

De multifunctionele sneeuwkettingen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen om optimale prestaties en duurzaamheid te garanderen. De handvatten aan beide zijden kunnen worden gedraaid om zich aan te passen aan verschillende wielmaten. De zwarte matte strip zorgt voor extra grip, terwijl de zilveren matte metalen gesp zorgt voor stevigheid. De rode siliconen pad verbetert de stabiliteit van de sneeuwkettingen en beschermt de wielen, terwijl de zwarte canvas riem duurzaamheid biedt.

Met afmetingen van 234 mm x 68 mm x 17 mm voor de sneeuwkettingen en 1192 mm x 234 mm x 17 mm voor de reddingsplaten, passen deze multifunctionele sneeuwkettingen op de meeste banden op de markt. Ze zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en functionaliteit, zodat avonturiers zich geen zorgen hoeven te maken over de compatibiliteit met hun voertuigen.

De ontwikkeling van deze multifunctionele sneeuwkettingen begon in januari 2019 in Shenyang en werd voltooid in januari 2020. Het ontwerpteam van Li Fengze heeft intensief onderzoek gedaan naar outdoor producten en innovatieve ontwerpen om te zorgen voor een optimale functionaliteit en esthetiek.

De multifunctionele sneeuwkettingen hebben al erkenning gekregen voor hun uitstekende ontwerp. Ze werden bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Vehicle Parts, Auto Accessories and Care Products Design. Deze prijs erkent het praktische en innovatieve karakter van het ontwerp, evenals de voldoening en positieve impact die het biedt aan gebruikers.

Met de multifunctionele sneeuwkettingen van de Lu Xun Academy of Fine Arts kunnen avonturiers en automobilisten met vertrouwen de weg op gaan, wetende dat ze voorbereid zijn op winterse omstandigheden en onverwachte noodsituaties. Deze slimme en veelzijdige uitrusting is een waardevolle toevoeging aan elke outdoor uitrusting en biedt gemoedsrust tijdens avonturen in de natuur.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gao Ping
Afbeeldingscredits: #1 designer Gao Ping #2 designer Gao Ping #3 designer Gao Ping #4 designer Gao Ping
Projectteamleden: Li Fengze,Gao Ping,Qiao Liyuan,Li Xuesong,Cao Weizhi,Yue Guangpeng,Yin Hang, Chen Jiangbo,Wei Jingye,Feng He,Jia Qiupeng
Projectnaam: Snow Chains
Projectklant: Gao Ping


Snow Chains IMG #2
Snow Chains IMG #3
Snow Chains IMG #4
Snow Chains IMG #5
Snow Chains IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp